Hizbullah'ın çağrı cihazları patladı: 3000'den fazla sivil yaralandı, 12 kişi öldü, 500 kişi kör kaldı!

Hizbullah'ın çağrı cihazları patladı: 3000'den fazla sivil yaralandı, 12 kişi öldü, 500 kişi kör kaldı!
Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları patladı. Patlamada 3000'den fazla kişi yaralandı, 12 kişi öldü. Suudi Arabistan merkezli El-Hadath televizyonundan yapılan açıklamaya göre 500 kişi de kör kaldı.

Lübnan’da çoğunlukla Hizbullah üyelerinin haberleşme için kullandığı telsiz cihazlar eş zamanlı olarak teker teker patladı.

İsrail-Lübnan hattındaki gerilim, Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılmasının ardından yükseldi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırılarda ölenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı. Ölenlerin 2'sinin çocuk olduğu bildirildi. Patlamalarda 8 yaşında bir kız çocuğunun da öldüğü açıklanmıştı.

Şu ana kadar 9 kişi öldü, 3 bine yakın kişi yaralandı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA, Bekaa Vadisi, Ali Al-Nahri ve Riyaq kasabalarında “hacklenmiş” çağrı cihazlarının patladığını bildirdi. Bu üç bölge de Hizbullah’ın kalesi olarak biliniyor.

Şimdiye kadar patlamalar nedeniyle en az 2750 kişinin yaralandığı, biri çocuk 8 kişinin öldüğü açıklandı. Ölü ve yaralı sayısının artması bekleniyor.

img-0621-1.jpeg

İran basını, başkentte yaralananlar arasında İran’ın Beyrut Büyükelçisi Mojtaba Amani’nin de yer aldığını yazdı.

Saldırıların ardından ülke genelinde kablosuz ağlar devre dışı bırakıldı.

Patlamaların İsrail’in düzenlediği siber saldırı ile meydana geldiği iddia ediliyor. Tel Aviv yönetimi olayla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Patlamalara dair çok sayıda video sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

Patlayan haberleşme cihazlarının Gold Apollo marka olduğu açıklandı.

Cihazlara, ithal edildiği Tayvan’da patlayıcı yerleştirilmesi ihtimali göz önünde bulunduruluyor.

Suudi Arabistan merkezli El-Hadath televizyonu, Lübnan'da haberleşme cihazlarının eş zamanlı patlaması sonucu yaklaşık 500 kişinin kör kaldığını açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar