Gazzeli anne feryat etti: Bu kanlar oğlumun

Gazzeli anne feryat etti: Bu kanlar oğlumun
Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat kampındaki Mikdad ailesinin evinin kanlı duvarlarında kurşun delikleri var.

CNN Gazze'de yaşayan bir ailenin evini görüntüledi.

32 yaşındaki dört çocuk annesi Rasha Abdel Mikdad'ın direniş güçleri ve İsrail ile ilişkisi bulunmayan bir ailesi var. Ancak 8 Haziran günü evlerini İsrail güçleri sardı. ​​​​​​​

Aile üyelerinin anlattıklarına göre İsrail güçleri, militan aramak ve ayrım gözetmeksizin kurşun sıkmak için binaya girdi. CNN'e konuşan aile, dört kişinin kurşunla yaralandığını, 16 yaşındaki çocuğun ağır yaralandığını ve 12 yaşındaki Yamen'in öldüğünü belirtti. Akrabalar, askerlerin çocuğu sorguya çektiğini, dövdüğünü ve çocuğu soyunmaya zorladığını iddia etti.

yamen-mumen-gazze-olen-cocuklar.webp​​​​​​​

Gazze'deki yetkililere göre görgü tanıkları, 8 Haziran'da 270'den fazla Filistinlinin öldürülmesi ve 698 kişinin de yaralanmasının ardından hâlâ travma yaşadıklarını söylüyor. Sağlık çalışanları, zaten sınırları aşan hastanelerin tamamen dolup taştığını söyledi.

"Her şey mahvoldu" dedi. "Oda kanla dolu. Çocuklarımın kıyafetleri tamamen kan. Güvenli bir yer yok… kendimizi koruyabileceğimiz bir yer yok. Bulunduğumuz apartmana gelip 'Kim burada, kim burada?' diye ateş etmeye başladılar. Onlara sivil, çocuk ve kadın olduğumuzu söyledik”

Rasha, CNN'e baskının "deprem gibi hissettirdiğini" söyledi ve askerlerin cep telefonlarına el koyduğunu da sözlerine ekledi.

"Silah taşıdılar ve onları sekiz aylık bir bebeğe ve dört aylık bir bebeğe doğrulttular."

Ailenin ikinci çocuğu Ahmed hâlâ saldırının etkisi altında. 13 yaşındaki çocuk soyunmaya zorlandığını, askerlerin koridorda babasını ve dedesini dövdüğünü duyduğunu söyledi. Askerlerin ona elbiselerini tekrar giymesini söylediğini, ardından odadan çıkarılıp yumruk atıldığını ve yüzünü işaret ettiğini söyledi.

muhammed.webp

Ahmad, "Küçük bir çocuk olduğumdan emin olmak için benden kıyafetlerimi çıkarmamı istedi. Beni yere fırlattı ve gözlerimi bağladı," dedi.

13 yaşındaki çocuk, boynunu işaret ederek "Beni bağlamak istedi ama ayaklarımla tekmelemeye başladım, bu yüzden ayakkabısını buraya koydu ve beni susturmak için üzerime bastı. Beni öldürmek istediler" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar