Dört yaşındaki kızını Almanya'da Türkiye'ye getirmek isteyen babaya 12 yıl hapis cezası verildi

Dört yaşındaki kızını Almanya'da Türkiye'ye getirmek isteyen babaya 12 yıl hapis cezası verildi
Hamburg'da dört yaşındaki kızını kaçırarak Türkiye'ye götürmek isteyen ve havalimanında 18 saatlik rehine krizine neden olan baba 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hamburg'da geçen yıl kasım ayında dört yaşındaki kızını kaçıran ve Hamburg Helmut Schmidt Havalimanı'nda 18 saat boyunca rehin tutan 35 yaşındaki Türk vatandaşı baba, Hamburg Bölge Mahkemesi Ceza Dairesi tarafından 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Baba, reşit olmayan kişiyi kaçırmak, kasıtlı yaralamak ve cephane bulundurmak suçlarından suçlu bulundu.

Geiselnehmer vom Hamburger Flughafen zu 12 Jahren Haft verurteilt

4 Kasım 2023 tarihinde, adam dört yaşındaki kızını Stade kentinde annesinin evinden kaçırarak Hamburg'daki Helmut Schmidt Havalimanına götürdü. Havalimanının kuzey kapısındaki üç bariyeri kırarak aprona giren baba, polise üzerinde bomba bulunduğunu söyledi ve yanar durumdaki iki molotof kokteylini araçtan fırlattı. Ayrıca, yarı otomatik bir silahla havaya birden fazla kez ateş açtı. Türkiye'ye gitmek için kendisine bir uçak sağlanmasını talep eden sanık, ertesi gün pes ederek kızını bir kadın polise teslim etti.

Olay nedeniyle Hamburg Havalimanı 20 saat boyunca uçuşlara kapatıldı. Gözaltına alınan adamın üzerinde bir bıçak, 22 adet mermi, göz yaşartıcı sprey ve dolu, emniyeti kapalı bir tabanca bulundu.

Mahkeme Başkanı Torsten Schwarz, karar duruşmasında, "Bu çılgın eyleme bizim yanıtımız 12 yıl hapis cezası" ifadelerini kullandı. Savcı da sanık için 12 yıl hapis cezası talep etmişti. Bu karar, rehin alma ve kamu güvenliğini tehlikeye atan bu tür eylemlerin ciddi sonuçları olduğunu vurgulamaktadır.

Öne Çıkanlar