Demokratlar, Biden yerine kimi aday gösterecek? Trump'a karşı iki isim anketlerde öne çıkıyor

Demokratlar, Biden yerine kimi aday gösterecek? Trump'a karşı iki isim anketlerde öne çıkıyor
ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi sonrası yerini alabilecek en olası adayın Kamala Harris olduğu konuşuluyor. Harris'in seçim anketlerinde Donal Trump'a karşı Obama ile birlikte kazanma ihtimali en yüksek aday olduğu belirtiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimleri yaklaşırken, Başkan Joe Biden adaylıktan çekilme kararı aldı.

Yaşıyla bağlantılı endişelerin artması üzerine 'çekil' baskısı karşısında geri adım atan Biden, açıklamasında "Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuruydu. Her ne kadar yeniden seçilme isteğim olsa da, adaylıktan çekilip sadece görevlerime odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Demokratların adayı kim olacak?


Biden'ın yarıştan çekilmesiyle birlikte Demoratların adayının kim olacağı dillendirilmeye başlandı.

Demokratların Biden sonrası en ciddi alternatifin ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris olduğu iddia edildi.

Demokratik Ulusal Komite'nin eski geçici başkanı Donna Brazile de geçtiğimiz günlerde Biden'ın çekilme kararı alması durumunda hemen devreye girebilecek kişinin Harris olduğunu söylemişti.

Biden da 'Harris' dedi

ABD Başkanı Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.

Birkaç Demokrat stratejist ise ülkenin ilk siyahi ve kadın başkan yardımcısını başka bir aday lehine göz ardı etmenin, seçimin sonuçlarını belirlemede stratejik öneme sahip siyahi ve kadın seçmenlerin tepkisine yol açacağı görüşünde.

Kaynakların dördü, Harris'in CNN canlı yayınından bu yana spekülasyonlarda sıkça göz ardı edildiğini çünkü parti içinde etkili bazı Demokratların, onun Trump'ı yenebileceğini düşünmediğini belirtti.

Anketlerde Obama ve Harris ismi öne çıkıyor

Biden'ın çekilmesi sonrası en olası aday Kamala Harris'in anketlerde Trump'ı yenme şansının en yüksek kişilerden biri olduğu belirtiliyor.

ABD eski Başkanı Michelle Obama'nın da aday olduğu senaryoda Trump'a karşı ciddi fark atıyor.

gtb7qaiw8ae2jgi.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar