Biden, Trump'a suikast girişimini kınadı; birlik çağrısı yaptı: ABD'de böyle bir şiddetin yeri yok

Biden, Trump'a suikast girişimini kınadı; birlik çağrısı yaptı: ABD'de böyle bir şiddetin yeri yok
ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump'a gerçekleştirilen suikast girişimi sonrası bir kez daha kameralar karşısına geçerek birlik olma çağrısı yaptı. ABD Başkanı, Trump için talimat verdiğini de açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'a Pensilvanya mitingi sırasında suikast girişiminde bulunulmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden ikinci kez kameraların karşısına geçti.

Trump'ın ailesi için dua ettiklerini ve hayatını kaybeden vatandaşın ailesine de başsağlığı dilediğini belirten Biden,. Ateş açıldıktan sonra hayatını kaybetti. Birlik en önemli önceliğimiz. Başkan yardımcısı Kamala Harris ve ben acil durum odasındaydık. FBI, ulusal güvenlik, CIA, ve geniş bir ekip birlikteydik" dedi.

"Bir araya gelmeliyiz"

Saldırganın motivasyonunu hala öğrenemediklerini ifade eden Biden devamında şöyle konuştu:

"FBI ve birlikte çalıştığı kurumlar hala çalışıyor. Bu soruşturma devam ettiği sürece biz şunu yapacağız. Eski Başkan Trump halihazırda yüksek seviyede güvenlik eşlik ediyordu kendisine. Gizli servis ellerindeki tüm kaynakları kullanarak onun güvenliğinin sağlanması için ellerinden ne geliyorsa yapmalarını istedim. Aynı zamanda gizli servise de tüm güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesini istedim yarından itibaren.

Bağımsız bir inceleme gerçekleştirdi ulusal güvenlik. Son olarak da bununla ilgili Oval Ofis'te daha çok görüşmeler gerçekleştireceğim. Ulus olarak daha çok bir araya gelmeliyiz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar