Bakan Memişoğlu'ndan 'Bir gece ansızın' diyen Yunan mevkidaşına 'kişisel sağlık' daveti: Hastanemize bekleriz

Bakan Memişoğlu'ndan 'Bir gece ansızın' diyen Yunan  mevkidaşına 'kişisel sağlık' daveti: Hastanemize bekleriz
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadi’nin "F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine yanıt vererek, "Sizi Çam ve Sakura Şehir Hastanemizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağım" dedi.

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, katıldığı bir televizyon programında, Kuzey Kıbrıs üzerinden Ankara-Atina hattında son dönemde artan gerilime ilişkin bir soru üzerine "Bir gece ansızın gelebiliriz' söylemleri beni güldürüyor. F-35’lerle ancak biz bir gece ansızın Türkiye'ye gidebiliriz" sözleriyle tartışma yaratmıştı.

"Erdoğan’ın söyledikleri beni güldürüyor. Bir gece Yunanistan’a nasıl gelecekmiş? Ayakkabılarıyla mı? Türkiye havacılıkta tam bir sıfır" diyen Yunan bakana yanıt ise Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan geldi.

"Ağırlamaktan memnuniyet duyacağım"

Memişoğlu, sosyal medya hesabından İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne bağlı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistanlı Mevkidaşım Adonis Georgiadis, Ülkemizin sağlık alanındaki başarılarını yerinde gözlemlemeniz için kişisel sağlığınıza yönelik hizmet vermek üzere sizi İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanemizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağım."

İlk yanıtı Yaşar Güler vermişti

Yunan bakanın sözlerine ilişkin ilk olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bir soru üzerine "Türkiye'ye yılda 60 milyon turist geliyor, buyursun gelsin. Bekliyoruz" diye konuştu.

Yunanistan, ABD'den 20 adet F-35 alıyor

Yunanistan, ulusal savunma kapasitesini artırmaya yönelik milyarlarca dolarlık anmalşa gerçekleştirdi. Yunan hükümeti, ABD'den 20 adet F-35 tipi savaş uçağı alımını öngören sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

Yunanistan, 2009 yılında başlayan ve uzun yıllar etkisini sürdüren mali krizin ardından son yıllarda askeri gücünü arttırmak için çeşitli hamlelerde bulunuyor. Atina'nın bu silahlanma atılımında, Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşadığı 'egemenlik alanları ile ilgili anlaşmazlıkların' önemli bir etken olduğu biliniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar