Avusturya'da aşırı sağcıların yürüyüşünü engelleyen sol gruplara gözaltı!

Avusturya'da aşırı sağcıların yürüyüşünü engelleyen sol gruplara gözaltı!
Avusturya’da aşırı sağcıların yaptığı yürüyüşü engellemeye çalışan 50’den fazla kişi gözaltına alındı. Aşırı sağcıların Eylül ayında yapılacak seçimlerde kazanmaya yakın olduğu söyleniyor

Viyana polisi Pazar günü yaptığı açıklamada, aşırı sağcıların yürüyüşünü engellemeye çalışan protestocularla yaşanan gerginlik ardından 50'den fazla kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

Cumartesi günü düzenlenen gösteriler, Avusturya'daki siyasi partilerin Eylül ayında yapılacak ve aşırı sağın önemli kazanımlar elde etmesi beklenen parlamento seçimlerine hazırlandığı bir döneme denk geldi.

Avusturya Basın Ajansı'nın (APA) haberine göre, anti-faşist gruplar ve sol eğilimli siyasi partiler, aşırı sağcı aktivistlerin yürüyüşüne karşı protesto çağrısında bulundu. Sosyal medya paylaşımlarında, Viyana şehir merkezinde, göçmenlerin kitlesel olarak geldikleri ülkelere geri dönmelerini savunarak "tersine göç" çağrısı yapan bir pankartla yürüyenler görüldü.

Karşıt grupları birbirinden ayırmak için yüzlerce polis görevlendirildi. Polisin verdiği bilgilere göre, aşırı sağcıların yürüyüşünü engellemek amacıyla başlatılan oturma eylemine son vermeyi reddeden 43 kişi gözaltına alındı.

Maskeli bazı göstericilerin taş ve şişe atması üzerine 10 kişi daha gözaltına alındı.

Avrupa'da aşırı sağın yükselen trendiyle beraber, Avusturya 29 Eylül'de seçimler için sandık başına gidecek. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) Haziran ayında yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde muhafazakâr Halk Partisi'nin (ÖVP) az farkla önüne geçmişti.

Muhafazakârların mevcut koalisyon ortağı Yeşiller ve muhalefetteki Sosyal Demokratlar da dâhil olmak üzere sol eğilimli partilerden siyasetçiler, FPÖ'nün yer aldığı bir hükümetin sağcı radikalleri cesaretlendireceği uyarısında bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar