ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi: Desteklediği ismi açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi: Desteklediği ismi açıkladı
ABD Başkanı Joe Biden Kasım ayında yapılacak seçimde adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini ifade etti

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Biden sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görev süresinin geri kalanında başkan olarak görevlerini yerine getirmeye odaklanacağını söyledi.

"Yeniden seçilme isteğim olsa da..."

Kararıyla ilgili bu hafta bir ulusa sesleniş konuşması yapacağını belirten Biden, şunları söyledi:

"Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuruydu. Her ne kadar yeniden seçilme isteğim olsa da, adaylıktan çekilip sadece görevlerime odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum."

Desteklediği ismi açıkladı

ABD Başkanı Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.

Trump'a karşı performansı endişeleri artırmıştı

Joe Biden'ın, Donald Trump'a karşı canlı yayındaki tutuk performansı akıl sağlığının başkanlık için yetersiz olduğu tartışmalarını alevlendirmişti.

Kamuya açık toplantılarda sık sık gaf yapan Biden'ın NATO Zirvesi'nde de,Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'yi Vladimir Putin olarak anons etmişti.

Suikast girişimi sonrası 'çekil' baskısı ağırlık kazandı

Tüm bu tartışmalar devam ederken ABD eski Başkanı Donald Trump'a suikast girişimi gerçekleşti; 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesinde mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Bu süreçle birlikte Trump'ın yeniden başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılmaya başlandı.

Saldırıdan birkaç gün sonra mevcut Başkan Joe Biden, doktorların kendisine sağlık sebebiyle yarıştan çekilmesini önermesi halinde bunu düşüneceğini söylemişti. Aynı gün Biden'ın Covid-19 olduğu açıklanmıştı ancak Biden'ın görevine engel olacak bir semptom göstermediği, sadece izole olacağı bildirilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar