Yapay zekaya sorup estetik yaptırıyorlar!

Yapay zekaya sorup estetik yaptırıyorlar!
Sosyal medyanın etkisiyle estetik işlemlere ilgi giderek artarken, yapay zeka sayesinde ideal yüz formunu oluşturmak isteyenlerin sayısı da hızla yükseliyor. Esteworld Medikal Direktörü Dr. Burak Tuncer bu trendin gençler arasında yaygınlaştığını belirtti

Sosyal medyanın etkisiyle estetik işlemlere olan ilginin giderek arttığı Türkiye'de, yapay zeka teknolojisi de estetik alanına girdi.

Esteworld'ün Medikal Direktörü Dr. Burak Tuncer, yapay zeka ile oluşturulan ideal yüz formlarına ulaşmak isteyenlerin sayısında ciddi bir artış gözlemlendiğini ifade etti.

Gençlerin yüzde değişim arzusu

Dr. Tuncer, özellikle gençlerin yapay zeka ile oluşturulmuş yüz formlarını dikkate alarak estetik cerrahiye başvurduklarını dile getirdi. "Yurt içinden ve yurt dışından yapay zeka ile çalışılmış 'süper versiyonlar' getiren hastalarımız var. Sosyal medya ve ünlülerin etkisi, estetik algısını köklü bir şekilde değiştiriyor" dedi. Gençler, üniversite sınavından sonra ilk olarak plastik cerrahi polikliniğine gidiyor; tatilden önce burun estetiği yaptırmayı tercih ediyorlar.

Sosyal medya etkisiyle estetik hız kazandı

Sosyal medyanın estetik trendlerine olan etkisi de artmış durumda. "Geçtiğimiz yıllarda ünlülerin estetik haberleri sıkça gündeme gelirken, son beş yılda doktorların sosyal medyayı aktif kullanmasıyla birlikte bu etki hız kazandı" diyen Tuncer, yanak aldırma, dolgu, rinoplasti gibi işlemlerin popülaritesinin arttığını belirtti.

Kadınlarda meme estetiği ve liposuction, erkeklerde ise jinekomasti gibi operasyonlar yoğun ilgi görüyor.

''Herkes ekrana bakıyor ve daha güzel görünmek istiyor"

Son yıllarda estetik talep yaşının 13-14'e kadar düştüğünü ifade eden Tuncer, rinoplasti, meme estetiği ve yüz germe gibi operasyonların en çok talep gören işlemler arasında yer aldığını söyledi. "İnsanlar özgüvenini artırmak ve daha genç görünmek için estetik operasyonlara başvuruyor. Herkes ekrana bakıyor ve daha güzel görünmek istiyor" diye ekledi.

Uluslararası talepler mevcut

Tuncer, ülke bazlı estetik taleplerin de çeşitlendiğini vurguladı. "Almanya ve Hollanda'dan burun estetiği için, İtalya'dan meme estetiği ve Fransa'dan karın germe için gelenler var. Körfez ülkelerinden ise yüz germe ve çekik göze yoğun bir talep var" şeklinde konuştu. Bu durum, Türkiye’nin estetik cerrahi alanında uluslararası bir merkez haline geldiğini gösteriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar