X’in URL adresi değişti: Twitter artık "x.com" üzerinden erişilebilir

X’in URL adresi değişti: Twitter artık "x.com" üzerinden erişilebilir
Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan X, URL adresini değiştirdi. Eski adı Twitter olan platforma artık "x.com" uzantısıyla giriş yapılabilecek.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından X, kullanıcılarına URL adresinde değişiklik yapıldığını duyurdu. Eski adı Twitter olan platforma artık "x.com" uzantısıyla giriş yapılacak. Ancak kullanıcılar, hala "twitter.com" adresinden de platforma erişim sağlayabiliyor. "Twitter.com" uzantısıyla giriş yaptıklarında otomatik olarak "x.com" adresine yönlendiriliyorlar.

X giriş sayfasının altında yer alan mesajda, “URL'mizi değiştirdiğimizi size bildiriyoruz, ancak gizlilik ve veri koruma ayarlarınız aynı kalacaktır” ifadesi yer alıyor. Kullanıcıların veri güvenliği ve gizlilik ayarlarının korunacağı vurgulanıyor.

Bu URL değişikliği, X'in sahibi Elon Musk tarafından da bir paylaşım ile duyuruldu. Değişiklikle birlikte, platformun marka kimliği ve kullanıcı deneyiminde yeniliklere gidilmesi amaçlanıyor.

Twitter'ın adı ABD'li iş insanı Elon Musk tarafından satın alındıktan X olarak değiştirilmiş ancak uzun süre URL adresinde bir değişim olmamıştı.

X'in resmi hesabı, mobil uygulamaları ve “X Premium” (eski adıyla Blue) abonelikleri de dahil olmak üzere birçok unsur uzun süre önce yeni markaya geçiş yapmış olsa da, platformun URL'leri Musk'ın X'e geçişi resmen başlatmasından bu yana hep "twitter.com" olarak kalmıştı.

X'in URL'leri geçen yılın ağustos ayında değişmeye başladı. The Verge'nin haberine göre X’in iOS uygulamasının gönderileri paylaşmak için kullanılan link kısaltması "x.com" olarak değiştirilmişti

Öne Çıkanlar