Togg Yönetim Kurulu’nda yeni dönem başladı

Togg Yönetim Kurulu’nda yeni dönem başladı
Türkiye'nin mobilite alanındaki öncü teknoloji markası Togg'da, Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrası yeni yönetim dönemi başladı. Fuat Tosyalı, yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Türkiye’nin yerli otomobili ve küresel mobilite markası Togg’un yönetiminde önemli bir değişiklik yaşandı. 24 Eylül’de gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Togg’un ortak şirketlerini temsilen yönetim kurulunda yeni isimler görev aldı. Bu toplantının ardından, 3 Ekim’de düzenlenen ilk yönetim kurulu toplantısında ise başkanlık görevine Fuat Tosyalı seçildi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Eylül 2024’te şirketin Gebze Bilişim Vadisi’ndeki genel merkezinde, tüm hissedarların katılımıyla gerçekleşti. Bu toplantıda yönetim kurulu üyelerinde önemli değişiklikler yaşandı. TOBB’u temsilen Togg Yönetim Kurulu’nda yer alan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, görevini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken’e devretti. Anadolu Grubu’nu temsilen Tuncay Özilhan ise temsil görevini Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Talip Altuğ Aksoy’a bıraktı. Zorlu Grubu’nun Togg Yönetim Kurulu’ndaki temsilcisi Zorlu Holding CEO’su Bekir Cem Köksal ise görevini Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Olgun Zorlu’ya devretti.

Genel Kurul sonrasında belirlenen yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Fuat Tosyalı, Ahmet Nazif Zorlu, Kamilhan Süleyman Yazıcı, Talip Altuğ Aksoy, Ali Taha Koç, Şerif Yavuz Tosyalı, Şenol Kazancı, Olgun Zorlu ve Hakan Ülken.

3 Ekim 2024’te gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında, Togg’un yeni dönemdeki yönetim yapısı şekillendi. Fuat Tosyalı, yönetim kurulu başkanı olarak göreve getirilirken, başkan yardımcılığına Ahmet Nazif Zorlu seçildi.

Tosyalı'dan hedef odaklı mesajlar

Togg Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Fuat Tosyalı, hedeflerinin Türkiye’de elde edilen başarıyı 2025’te başlayacak ihracat süreciyle küresel pazarlara taşımak olduğunu ifade etti. Tosyalı, "Kuruluşumuzdan bugüne kadar Togg’a büyük katkılar sağlayan ve fedakarlıkla çalışan Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Sayın Tuncay Özilhan’a teşekkür ederiz. Togg, yola çıkarken hedeflediğimiz gibi küresel bir teknoloji markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yeni yönetim kurulumuzla bu hedefe ulaşmak için çalışacağız" dedi.

Hisarcıklıoğlu: Görevimizi gururla devrediyorum

Togg Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Fuat Tosyalı’ya devreden M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sürecin milli bir sorumluluk olduğuna vurgu yaparak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve milletimize TOBB’un 73. Olağan Genel Kurulu'nda verdiğimiz sözü yerine getirmenin gönül rahatlığıyla bu görevi Sayın Fuat Tosyalı’ya devrediyorum. Togg’un kısa sürede hem Türkiye’de hem de dünyada bilinen, takdir edilen bir marka haline gelmesinden gurur duyuyorum. Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarıma ve Togg çalışanlarına başarılar diliyor, her zaman yanlarında olduğumu bilmelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.

(Aykan Kara)

Kaynak:Aykan Kara

Öne Çıkanlar