NASA, uzaya şarkı ışınladı: Venüs’te ilk kez hip-hop çaldı

NASA, uzaya şarkı ışınladı: Venüs’te ilk kez hip-hop çaldı
NASA, bir ilki gerçekleştirerek uzaya şarkı yolladı. 108 milyon km ötedeki Venüs'e gönderilen hip-hop şarkısının bilimsel çalışmalar için bir dönüm noktasına işaret edebileceği belirtiliyor.

NASA, uzaya doğrudan hip-hop şarkısı ışınlayarak bir ilke imza attı.

DSN yöntemiyle Venüs’e şarkı ışınlanırken derin uzay görevleri için birincil iletişim sisteminin başarıyla test edildiği belirtildi.

Ayrıca tarihte de ilk kez uzay boşluğunda şarkı çalmış oldu.

Elliott, uzaya bağlılığıyla biliniyor

12 Temmuz’da Missy Elliott’un 1997 yılında çıkardığı The Rain (Supa Dupa Fly) şarkısını uzaya yayınlandı. Derin Uzay Ağı (DSN) kullanılarak iletilen şarkı; 108 milyon kilometre uzaktaki Venüs’te çalındı. Sanatçı Missy Elliott ise uzaya olan bağlılığıyla biliniyordu.

1-venus-corona-1041-jpg-width-1024.png

NASA’nın uzay görevleri için birincil iletişim sistemi olan DSN, dünyanın dört bir yanındaki devasa radyo antenleri kullanarak iletişim kuruyor. Son olarak 34 metrelik çanağın Venüs’e ışık hızında frekans göndermek için kullanıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Elliott, “NASA ve Derin Uzay Ağı aracılığıyla Dünya’nın dışına çıktığıma hala inanamıyorum” sözleriyle heyecanını paylaştı.

Elliott, şarkısının Venüs’e ışınlanmasını istedi ve gezegenin kendisi için “güç, güzellik ve güçlenmeyi sembolize ettiğini” söyledi.

Kaynak:Shift Delete

Öne Çıkanlar