Küresel internet krizi dünyayı vurdu; onları vuramadı!

Küresel internet krizi dünyayı vurdu; onları vuramadı!
Dünya çapında yaşanan internet krizinden 3 ülke etkilenmedi. Microsoft'un CrowdStrike güncellemesinden kaynaklanan dünya çapında yaşanan kaos Rusya, Çin ve Kuzey Kore'yi etkilemedi. İşte detaylar...

Dün geceden beri dünya genelinde yaşanan internet sıkıntısı Microsoft crowdstrike güncellemesi nedeniyle yaşandı.

Dünya çapında Microsoft dahil birçok şirkete hizmet veren CrowdStrike adlı siber güvenlik şirketi çöktü. Süpermarketlerden havayollarına medyadan borsa ve bankacılığa kadar geniş bir sektörde şirketlerin hizmetleri aksadı.

Dünya durdu; 3 ülke etkilenmedi

Dünya genelinde yaşanan Microsoft kesintisi sebebiyle bazı ülkelerde banka hesaplarına erişilemedi, hastane randevuları alınamadı, sağlık ve ulaşım sistemi durdu.

Ancak dünyaya kapalılığıyla bilinen Rusya, Çin ve Kuzey Kore'nin bu kaostan etkilenmediği tahmin ediliyor.
Rusya'nın resmi haberleşme sitesi Sputnik'te yer alan habere göre Rusya bu krizden etkilenmedi.

Rusya IT sistemlerinin çöküşünden etkilenmedi

Tüm Batı dünyasında büyük firmaların servisleri çökmüş iken, Rusya'da herhangi bir sorun yaşanmadı. Rus yapımı check-in sistemi Rus havalimanlarını küresel IT kesintisinden kurtardı.

Basın servisinden Sputnik'e yapılan açıklamada, küresel IT arızasının Moskova'daki Domodedovo havalimanının işleyişini etkilemediği belirtildi. Havalimanı ayrıca sorun çeken havalimanlarına Rus yapımı 'Astra' adlı yedek bir check-in sistemi hazır olduğunu belirtti.

Rus havayolu şirketlerinin uzun süredir yerel check-in sistemine geçtiğini, bu nedenle küresel sorunlardan etkilenmediği biliniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar