CrowdStrike kesintisi sonrası Microsoft'tan açıklama: 8,5 milyon cihaz etkilendi

CrowdStrike kesintisi sonrası Microsoft'tan açıklama: 8,5 milyon cihaz etkilendi
Microsoft, 18 Temmuz'da yaşanan CrowdStrike bilgi teknolojileri kesintisinin kendilerine ait 8,5 milyon cihaz şarjını, gerçekleşen kesintinin giderilmesi için adımların atıldığını duyurdu.

Microsoft'tan yapılan açıklamalarda, “18 Temmuz'da bağımsız bir siber güvenlik şirketi olan CrowdStrike, küresel olarak BT sistemlerini etkilemeye başlayan bir yazılım projesi başlattı. Bu bir Microsoft etkinliğinin gerçekleşmesine rağmen, ekosistemimizi değiştirmek için CrowdStrike ve diğerleriyle birlikte desteklemek için attığımız adımlar hakkında bir güncelleme sunmak istiyoruz. Bu olay başladığından beri, bilgi toplamak ve çözümleri hızlandırmak için CrowdStrike ve harici geliştiricilerle sürekli iletişim halinde olduk. Bu sorun işletmelerinde ve birçok bireyin günlük rutinlerinde neden olduğu kesintinin farkındayız. Odak noktamız, kesintiye uğrayan sistemler güvenli bir şekilde tekrar çevrimiçi hale getirmek için güvenilir teknik rehberlik ve desteğin sağlanması” denildi.

“Kesinti, 8,5 milyon cihazı etkiledi”

Microsoft, kesinti sonucu 8,5 milyon Windows cihazının etkilendiğini belirterek, “Yazılım güncellemeleri zaman zaman aksaklıklara neden olsa da CrowdStrike olayı gibi önemli olaylara nadiren rastlanır. Şu anda CrowdStrike'ın piyasaya sürülmesinin 8,5 milyon Windows cihazı ya da tüm Windows makinelerinin yüzde birinden daha azını öngördüğünü tahmin ediyoruz. Oran küçük olsa da geniş ekonomik ve toplumsal etkiler, CrowdStrike'ın birçok kritik hizmeti yürütülen kuruluşlar tarafından dağıtılmaktadır. Bu olay, geniş ekosistemimizin birbirine bağlı doğasını göstermektedir. Aynı zamanda teknolojik ekosistemdeki hepimiz için var olan veriyi kullanarak güvenli veri ve felaketten kurtulma ile açıklık vermenin ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar