ChatGPT çöktü mü?

ChatGPT çöktü mü?
OpenAI’ın yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT, küresel olarak çöktü. Türkiye saati ile 10:20 sularında çöken sohbet robotu sorgularına yanıt vermiyor.

Donanım Haber'de Metin Akpınar'ın haberine göre; ChatGPT, Türkiye saati ile 10:20 sularında çöktü. Yapay zekalı sohbet robotu bu içeriğin yazıldığı sırada halen dünya genelinde çok sayıda kullanıcı için kullanılamaz durumda. Birçok kullanıcı hem mobil uygulamada hem de web sitesinde oturum açamıyor. Oturumu açık olanlar ise sorgularına yanıt alamıyor.

DownDetector dünya çapında OpenAI kesintisi için büyük bir artış gösteriyor, bu da ChatGPT'nin düzgün çalışmadığının bir göstergesi olarak okunabilir. ChatGPT'nin durum sayfası, hizmetin bazı kullanıcılar için kullanılamadığını doğruluyor. OpenAI aynı zamanda “Şu anda bu konuyu araştırıyoruz.” açıklamasını yapmış durumda.

Durum sayfasında, ChatGPT'nin son 90 gün içinde %99,67'lik mükemmel bir çalışma süresine sahip olduğu görülse de halihazırda yaşanan kesintinin neyden kaynaklandığı belirsiz durumda. Kesintinin yoğun trafik akışından kaynaklanma olasılığı ise düşük. OpenAI, şimdilik sorunu ne zaman çözeceğini açıklamadı ancak sorunun çok uzun sürmemesi bekleniyor.

Metin Akpınar tarafından yapılan denemelerde ChatGPT’nin mobil uygulamasında oturum açılabildiğini ancak herhangi bir sorgu istendiğinde uzun bir bekleme döngüsüne girildiğini gördük. Web sürümünün ise tam olarak yüklenmediğini tespit ettik.

Öne Çıkanlar