Bolu'daki yangın faciasında bir skandal daha: Otelin İSG uzmanı yok, otel sahibi bunu nasıl gizledi?

Bıolu Kartalkaya’da gerçekleşen yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetti.

Otel ile ilgili Bolu Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında denetim ve yetki tartışmaları devam ederken bir yandan da Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı katliam ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Soruşturma kapsamasında gözaltına alınan 14 kişiden 9’u tutuklandı. Sebest bırakılanlar arasında otelin İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak adlandırılan E.K da bulunuyor.

Ancak İSG uzmanı olarak geçen E.K’nin ifadesinde otel ile ilgili ayrı bir skandal daha gün yüzüne çıktı.

E. K ifadesinde “Benim Grand Kartal oteli denetleme ile ilgili yetkim ve sorumluluğum yoktur. Sözleşmem Gazelle otel üzerindendir. Ben bir kez bile Grand Kartal otele çalışma veya konaklama maksadıyla dahi gitmedim" ifadelerini kullandı.

Facianın yaşandığı otelin sahibi Halit Ergül’ün Turizm Bakanlığı’nca güvenli oteller arasında ismi yer alan başka bir oteli daha bulunuyor. Gazelle adındaki bu otelin İSG uzmanı olduğunu ifade eden E.K işe giriş sözleşmesinin Grand Kartal’dan yapıldığını ancak sigortasının ve iş yeri adresinin Gazelle olduğunu ifade etti.

fghjkls.jpg

E.K. ifadesinin devamında doğal olarak yangın ile alakalı hiçbir şey bilmediğini yangına ilişkin güvenlik önlemi alınıp alınmadığını da bilmediğini ifade etti.

İfadesinin ardından E.K. adli kontrol ile serbest bırakıldı. Bu durum otelin İSG uzmanının olmadığını ortaya çıkardı.

whatsapp-image-2025-01-25-at-11-50-03.jpeg

Savcılıktaki sorguları tamamlanan ve mahkemeye sevk edildikten sonra tutuklanan yedi şüphelinin isimleri şöyle:

-Otel müdürü Zeki Yılmaz

-Otelin muhasebe müdürü Kadir Özdemir

-Aşçı Faysal Yaver

-Elektrikçi Hüseyin Özer

-Mutfak çalışanları Yusuf Karahanlı, Fidan Kurç ile Mehmet Gündüz

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tolga Balcı Arşivi