Otlar kar altında kalınca, Yılkı Atları'nın imdadına Büyükşehir yetişti

Otlar kar altında kalınca, Yılkı Atları'nın imdadına  Büyükşehir yetişti
Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yabanda yaşayan canlıları beslemeyi unutmuyor. Toroslar’ın eteklerindeki Karboğazı mevkiinde yaşayan yılkı atları da çayır otu ve arpa ile beslendi.

Mersin’de kışın en çetin geçtiği bölgelerden biri olan Tarsus ilçesinin Karboğazı mevkiinde yaşayan yılkı atları, kış mevsimiyle birlikte otların azalması ve bitki örtüsünün kar altında kalması dolayısıyla yiyecek bulmakta zorluk çekiyor. Atlar, belirli aralıkla kendilerine yem getiren ekipler sayesinde karnını doyuruyor. Farklı noktalara bırakılan yemleri yemek için gruplar halinde gelen yılkı atları ve taylar, güzel görüntüler oluşturdu. Ekipler, bölgede yaşayan yabani köpekler için de mama bıraktı.

doganin-asil-sakinleri-yilki-atlarini-buyuksehir-ekipleri-besliyor-10.jpg

Bünyesinde bulunan hayvan bakımevlerinin yanı sıra, mama ve su destekleri ile sokakta yaşayan canlıların da besin ihtiyacını karşılayan Büyükşehir ekipleri, doğanın asil sakinleri yılkı atları için de belirli aralıklarla yem bırakıyor.

doganin-asil-sakinleri-yilki-atlarini-buyuksehir-ekipleri-besliyor-4.jpg

Kaynak:Bülten

Öne Çıkanlar