Çiçeklerinize tarçın serpin ve bekleyin. Bakın tarçın çiçeklere ne yapıyor

Çiçeklerinize tarçın serpin ve bekleyin. Bakın tarçın çiçeklere ne yapıyor
Tarçın uygulamasının ardından bitkilerinizin daha canlı ve sağlıklı göründüğünü gözlemleyebilirsiniz

Çiçeklerinize tarçın serpin ve bekleyin. Tarçın, çiçeklerinize birçok fayda sağlayabilir. Özellikle kış aylarında iç mekan bitkilerinizin daha sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olabilir.

Tarçın, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğundan bitkilerinizin hastalıklara karşı direncini artırabilir.

Baharat, bitkileri hastalıklardan koruyan ve zararlıları ve böcekleri uzaklaştıran antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Pahalı kimyasallar satın almak yerine bahçeye tarçın serpmeniz ve böylece karınca istilasından kurtulmanız gerektiğini herkes bilmiyor.

maxresdefault.jpg

Karıncalar bahçenizde ortaya çıktıklarında bir nebze faydalı olsalar da , çok fazla zarara da neden olabilirler. Meyveleri ve tohumları yerler, genç sürgünleri kemirirler, ayrıca tomurcukların ve çiçeklerin üzerine otururlar. Ancak kokulara karşı hassas olduklarını ve yoğun tarçın aromasının onları caydıracağını bilmekte fayda var. Baharatı göründükleri yerlere serpin, hızla yok olacaklar.

Tarçın bahçede başka ne işe yarar?

Bahçede sıklıkla görülen diğer zararlılar salyangozlardır. Oburdurlar, ölü maddelerle beslenirler, ancak aynı zamanda mahsulü tamamen yok edebilecek meyveleri, yaprakları ve bitki saplarını da kemirirler. Onlardan nasıl kurtulurum? Tarçın bu amaç için faydalı olacaktır. Korumak istediğiniz yerlere serpin ve salyangozlar uzak duracaktır çünkü tarçın kokusu onları son derece rahatsız etmektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi