İmamoğlu'ndan Erzurum açıklaması: Pişman olup birbirlerine düştüler

İmamoğlu'ndan Erzurum açıklaması: Pişman olup birbirlerine düştüler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da mitingine yapılan taşlı saldırı hakkında konuştu.İmamoğlu, Rize'de yaptığı konuşmada "Kışkırttıkları...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da mitingine yapılan taşlı saldırı hakkında konuştu.

İmamoğlu, Rize'de yaptığı konuşmada "Kışkırttıkları insanlara bizi taşlatmaya kalktılar. Sonra pişman oldular, birbirlerine düştüler. Bir de utanmadan 'bunlar kendisini taşlatıyor' dediler. Taş atanların bir kısmı ortaya çıktı, şimdi konuşamıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen İmamoğlu, "Sen ne diyorsun; 'Ben gidersem memleket kötü olacak.' 21 yıl sonra 'Memleketin geleceğinden korkma' diyemiyorsan, hâlâ 'Ben gidersem ülke batar' diye milleti korkutmaya çalışıyorsan, senin karnen sıfır, sıfır. Başarısızsın. Kendin itiraf ediyorsun. Bu millet korkmaz, bu millet kendine güvenir. Onun için 14 Mayıs'ta millet kazanacak. Bir kişinin devri bitecek, 15 Mayıs'tan itibaren milletçe birlik, bütünlük içinde yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Taraflardan birisi diyor ki; 'Biz gelince her şey çok güzel olacak.' Öteki taraf da diyor ki; ben gidince her şey kötü olacak.' Korku salıyor. Birisi umut veriyor, birisi korku salıyor. Size soruyorum; umut mu kazanır, korku mu? Güler yüz mü kazanır, asık surat mı? Güler yüz kazanıyor tabii. Milletini seven yüz... Bak ne dedim; bana oy vermeyenlerin de kalbini kazanacağım. Ben öyle bir ahlaktan geliyorum. Milletimiz korkmaz; milletimiz kendine güvenir, devletine güvenir. 'Ben gidince her şey kötü olacak' ne demek ya? Bütün marifet bir kişide mi yani? 86 milyonun evlatları var, 86 milyon. 'Her şey kötü olacak' diyerek milleti korkutmaya çalışan akıl, haddini bilmeyen kibirli bir akıldır. Akla bak ya, Allah bunların gazabından memleketi korusun. Kim giderse gitsin, burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Siz, derede kum tanesi olmazsınız bu memlekette, kum tanesi!" dedi.

"Millet İttifakı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni bile ayağa kaldıracak" diyen İmamoğlu, "Üniversite sadece binadan ibaret değildir. Üniversiteler özgür alanlardır" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar