Hamas'ın üst düzey yetkilisi Ali Baraka: Hamas, Kalaşnikof mermisi üretme lisansına sahip

Hamas'ın üst düzey yetkilisi Ali Baraka: Hamas, Kalaşnikof mermisi üretme lisansına sahip
Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Ali Baraka, İsrail'e başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu Baraka saldırıya 2 yıldır hazırlandıklarını ve bundan müttefiklerin de haberleri olmadığını...

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Ali Baraka, İsrail'e başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu Baraka saldırıya 2 yıldır hazırlandıklarını ve bundan müttefiklerin de haberleri olmadığını belirtti. Saldırıların başlamasının ardından aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkelere bilgi verildiğini belirten Baraka "Rusya bize sempati duyuyor, ABD’nin bu savaşa karışmasından yararlanıyor. Çünkü mevcut durum Ukrayna'daki savaşla ilgili olarak üzerindeki Amerikan baskısını hafifletiyor. Hamas Rusya'dan Kalaşnikoflar için yerel düzeyde mermi üretme lisansına sahip" dedi.

Baraka ayrıca esir takası için de açıklamalarda bulunarak "Herhangi bir takas anlaşması Avrupa ve ABD’deki Hamas tutsaklarını da içermelidir" dedi.

Baraka'nın açıklamalarını Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek X hesabından paylaştı. Baraka'nın açıklamaları şöyle:

"İki yıldır gizlice hazırlandık, yakın müttefik ve fraksiyonların da haberi yoktu, lider kadroda da kısıtlı sayıda kişi planlardan haberdardı.

Aksa Tufanı başladıktan yarım saat sonra Hizbullah ve İran'daki müttefiklerimiz gibi tüm Filistin direniş fraksiyonlarıyla temasa geçildi.

Türklere de haber verildi, onlarla üç saat sonra sabah 9'da bir görüşme yapıldı. Yani bizimle iletişime geçen herkesi bilgilendirdik.

Ruslar bile mesaj gönderdiler, durumu sordular ve savaşın hedefleri hakkında bilgilendirildiler.

Rusya bize sempati duyuyor, ABD’nin bu savaşa karışmasından yararlanıyor. Çünkü mevcut durum Ukrayna'daki savaşla ilgili olarak üzerindeki Amerikan baskısını hafifletiyor.

Hamas Rusya'dan Kalaşnikoflar için yerel düzeyde mermi üretme lisansına sahip.

Herhangi bir takas anlaşması Avrupa ve ABD’deki Hamas tutsaklarını da içermelidir. Tutsaklar güvenli yerlerde tutuluyorlar."

Öne Çıkanlar