Efsane sanatçı Gülden Karaböcek’in çorbacıda sahne aldığı ortaya çıktı
Usta sanatçı Gülden Karaböcek'in çorbacıda şarkı söylediği anlara ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.
80'li yılların efsane isimlerinden Gülden Karaböcek, bir çorbacıda şarkı söyledi. Karaböcek'in görüntüleri sosyal medyada yayınlandı.
69 yaşındaki usta sanatçı programı boyunca dillere destan olan şarkılarını seslendirdi.
"Annem çorbacıya düşmedi"
2. Sayfa'nın haberine göre Gülden Karaböcek’in kızı Nur Düzgit, annesinin çorbacıda değil otantik bir mekanda şarkı söylediğini belirtti. Düzgit, “Orası çorbacı değil, otantik mekandı. Annem Konya’dan çok istek alınca imza günü yaptık. Mekan sahibi ‘Dilek Taşı’nı playback çaldı, annem ısrar üzerine eşlik etti. Yani çorbacıya düşmedi” şeklinde konuştu.
İşletme sahibi: "Konsept mekan"
Tele1'e konuşan işletme sahibi ise bunun bir ahde vefa programı olduğunu ve başka sanatçılarla da görüştüklerini söyledi. İşletme sahibi, çorbacı ifadesinin aşağılar gibi olduğunu belirtti ve "Avukatlarımızla görüşeceğim" dedi.
İşletme sahibi şöyle konuştu:
“Başka sanatçılarla da görüşüyoruz. Burası nostaljik bir ortam. 400 kişilik salonumuz var, konsept bir mekan. Ahde vefa programı yapıyoruz kaset ve plak imzası için. Ferdi Tayfur ve Yıldız Tilbe’nin menajerleriyle görüştük. Plağı olan herkesle görüşeceğiz. Playback iki üç şarkı söyledi. Plak imzaladı ve fotoğraf çekildi. Konser değil yani. Zaten bu çorbacı muhabbetiyle ilgili avukatlarımızla görüşeceğim. Çorbacı derken, aşağılar gibi… Biraz düşünmeleri gerek. Onu yazanların gelip burayı görmesi gerekiyor.”

İlk Plak 14 Yaşında
1963 yılında dünyaya gelen Gülden Karaböcek, Arabesk ve fantezi müziğin ilk isimlerinden olup müzik kariyeri boyunca pek çok tarzı denemiş ancak asıl ününü fantezi şeklinde tanımlanan kendine özgü arabesk şarkılarından kazanmıştır.
Orijinal adı Saniye Gülden Göktürk olan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, Ankara Radyosu'nda Yaşar Aydaş'tan şan, nota ve solfej eğitimi aldı.

Ankara'dan ailesi ile birlikte İstanbul'a gelerek ilk plağını 14-15 yaşlarında Pathé adlı firma hesabına doldurdu:
"Yazılanlar Gelir Başa & Garip Kaldım" 45'liği. Bu plakta Karaböcek'e ünlü sanatçı Orhan Gencebay bağlamasıyla eşlik etti. İlk iki plağını Gülden Göktürk adıyla çıkartan sanatçı, yaşadığı aile içi gerilim sebebiyle dönemin ünlü starı ablası Neşe Karaböcek'in takma soyadını 1972 yılında mahkeme kanalı ile alarak resmileştirdi.

70'li yıllarda Anadolu Pop Folk olarak adlandırılan türküler seslendiren Gülden Karaböcek, o dönem ayrıca "Yaralı Kalp", "Anca Beraber Kanca Beraber", "Taka Taka", "Dur Bırakma Beni" gibi aranjmanları başarıyla seslendirdi. "Non Ce N'est Pas Fini" nin Türkçe sözlüsü Dur Bırakma Beni[2] adlı şarkıda Gülden Karaböcek'e vokalde Nilüfer ve Füsun Önal eşlik eder. Gülden Karaböcek, o dönem Onno Tunç, Norayr Demirci, Esin Engin, Süheyl Denizci Orkestrası gibi başarılı müzisyenlerle birlikte çalıştı.

Gülden Karaböcek, 70'li yılların ilk yarısında Aşık Veysel, Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş, Aşık Nesimi Çimen, Aşık Mevlüt İhsani gibi ozanların eserlerini başarıyla seslendirir. Arif Sağ, Selahattin Bölük, Yücel Paşmakçı, Bedir Çağlayan gibi Türk Halk Müziği'nin duayenleriye çalışan Gülden Karaböcek bu dönemde Aşık Veysel'den "Derdimi Dökersem Derin Dereye", Aşık Mahzuni Şerif'ten "Mehmet Emmi", "Dumanlı Dumanlı", "Nem Kaldı", "Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın", "İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım ve "Yalancısın", Sabahattin Ali'den "Aldırma Gönül", Ali Ercan'dan "Adaletin Bu mu Dünya", Neşet Ertaş'tan "Gönül Dağı" ve "Sarmaşık Güllere Dolandım", Aşık Mevlüt İhsani'den "Oy Beni Beni" ve "Oy Bende Yare Bende", Selahattin Bölük'ten "Gel Bari Bari", Pir Sultan Abdal'dan "Dostum Dostum", Aşık Ali İzzet Özkan'dan "Şu Sazıma Bir Düzen Ver" gibi eserleri seslendirdi.