TSYD Başkanı Oğuz Tongsir’in itham ettiği rakibinden açıklama geldi

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir’in itham ettiği rakibinden açıklama geldi
TSYD yönetimine kayyum atanmasının yankıları sürüyor. Görevden alınan Oğuz Tongsir’in itham ettiği seçimdeki rakibi İsmail Er “Ben şikayet etmedim” dedi

İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir’i görevden almasının yankıları sürüyor. Tongsir’in seçimdeki rakiplerinin şikayet etmesi ile bu sürecin başladığını söylemesinin ardından, itham ettiği İsmail Er’den yazılı bir açıklama geldi.

“Türkiye Spor Yazarları Derneği TSYD’nin değerli başkanı Oğuz Tongsir ne yazık ki görevden alınmasının faturasını isim zikretmeden tarafıma ve kongrede birlikte hareket ettiğim arkadaşlarıma kesmek istemektedir.” diyerek başlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Herkesin bildiği gibi derneğin kongresi yapılmış ve ben kaybeden taraf Oğuz Tongsir ise 4. kez kazanan isim olmuştu. Bu gelişmenin ardından meslek kuruluşumuz TSYD’nın başkanı yönetim kurulu üyeleri ve hakkında hiçbir açıklama yapmamış ve daha da önemlisi ‘şaibeli seçim hakkında suskun kalmıştım ve kalmaya da kararlıydım. Ne var ki sevgili Oğuz Tongsir görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamada, “Seçimi kaybetmiş malum kişilerin sosyal medyada yaptığı asılsız ihbar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bir tedbir olarak geçici bir süre TSYD başkanlığından uzaklaştırılmış bulunuyorum” ifadesini kullanmıştır…”

Açıklamada Oğuz Tongsir yönetimi döneminde değiştirilen dernek logosu yerine eski dernek logosunu kullandığı görülen İsmail Er’in açıklaması şöyle devam etti:

“…Birincisi, ki en önemlisi meslek kuruluşumuz TSYD’nın başına kayyum atanmasının tek sorumlusu, bir dönem başkanlık yapmak isteyen ancak dördüncü kez kendisini başkan seçtiren Oğuz Tongsir’den başkası değildir. TSYD şu anda ‘usulsüz’ üyeliklerin ve ‘şaibeli’ kongrenin bedelini ödemektedir ve bunu yapan da başkanın kendisidir. Benim TSYD’nı bir devlet kurumuna şikayet etmem asla söz konusu olamaz. Şayet Oğuz Tongsir ya da değerli avukatı, biraz araştırma yaparsa görevden alınma nedeninin ‘usulsüz’ üyeler ve ‘şaibeli’ kongre olduğunu öğrenecektir. Kendisi yaptığı açıklamada usulsüzlük nedeniyle görevden alındığını itiraf etmiştir.Saygılarımla
İsmail Er”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar