17 Ekim 2026 Cumartesi Abone Ol Gazete İndir

TFF'den A Milli Takım'a sürpriz aday: İki isim gündem!

A Milli Takım'da Vincenzo Montella'nın ayrılığının ardından teknik direktör arayışları devam ediyor. TFF'de Uluslar Ligi'nde oynanacak 2 maç için sürpriz bir formül gündeme geldi.

TFF'den A Milli Takım'a sürpriz aday: İki isim gündem!

GAZETE PENCERE - UEFA Uluslar Ligi'nde arka arkaya alınan 4 yenilginin ardından A Milli Takım'da Vincenzo Montella dönemi sona ermişti. Montella'nın vedasının ardından milli takımın yeni teknik direktörünün kim olacağıyla ilgili çalışmalar da başlamıştı.

Çalışmalarını sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu'nda sürpriz bir formül gündeme geldi. Kamuoyunda yer alan haberlere göre TFF, gelecek yıl yapılacak olağan seçimli genel kurul nedeniyle yeni yönetim için bağlayıcı bir teknik direktör getirmek istemiyor.

TFF'nin geçici bir formül için arayışa başladığı ve öncelikli olarak UEFA Uluslar Ligi'nde gelecek ay oynanacak Belçika ve Fransa karşılaşmalarının düşünüldüğü belirtildi. Bu nedenle TFF'nin Genç Milli Takımlar Teknik Koordinarötürü Samet Aybaba'yı A Milli Takım'ın başına getirmeyi planladığı aktarıldı. Ek olarak iki maçlık süreçte Aybaba'nın alacağı sonuçların da geleceğini etkileyebileceği ifade edildi.

Son olarak Adana Demirspor'da teknik direktörlük yapan Samet Aybaba, Genç Milli Takımlar Teknik Koordinarötürü olmadan önce Beşiktaş'ta futbol takımları koordinatörü görevinde çalışmıştı. A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki Belçika maçı 12 Kasım'da, Fransa karşılaşması ise 15 Kasım'da oynanacak.