Takımlarımızın Avrupa mesaisi başlıyor

Takımlarımızın Avrupa mesaisi başlıyor
Fenerbahçe, Trabzonspor ve Rams Başakşehir FK, bu hafta içinde Avrupa Kupalarında ilk maçlarına çıkacaklar.

UĞUR TEMEL

Fenerbahçe; Şampiyonlar Ligi İkinci Ön Elemesi ilk maçında, 23 Temmuz Salı (Yarın) günü deplasmanda İsviçre temsilcisi Lugano ile karşılaşacak. İsviçre’nin Thurn şehrinde, Stockhorn Arena’da 21.30’da başlayacak maçı, Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Tiago Martins yönetecek. Şampiyonlar Ligi elemelerinde 34 maç oynayan Sarı-Lacivertli temsilcimiz bu karşılaşmaların 12’sini kazandı. Ön elemede oynadığı 11 maçı kaybedip, 11’inde de berabere kalan Fenerbahçe bu karşılaşmalarda 48 gol atıp, 39 gol yedi.

Avrupa Ligi’ne ikinci ön eleme turundan katılacak olan Trabzonspor ise, deplasmanda Slovakya temsilcisi Ruzomberok ile karşılaşacak. 25 Temmuz Perşembe günü saat 19.30’da başlayacak maçın hakemi ise, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Bastian Dankert olacak. Bugüne kadar Avrupa Ligi ön eleme turunda 22 maç oynayan Trabzonspor, bu maçlarda 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

UEFA Konferans Liginde ülkemizi temsil edecek Rams Başakşehir FK’nın ikinci ön eleme turundaki rakibi ise, San Marino temsilcisi La Fiorita. 25 Temmuz Perşembe günü 20.45’de başlayacak maçı Karadağlı hakem Milos Boskoviç yönetecek. 6 kez Avrupa Konferans Ligi eleme maçı oynayan temsilcimiz, bu maçların 4’ü kazanıp, 2’sinde de berabere kaldı. Temsilcimiz oynadığı maçlarda 12 gol atıp, 4 gol yedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar