Rezan Epözdemir, karaborsa bilet olayı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı

Rezan Epözdemir, karaborsa bilet olayı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı
Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Rezan Epözdemir, karaborsa bilet iddialarının doğru çıkması durumunda karşı karşıya kalacağı yaptırımları açıkladı

Galatasaray eski yöneticisi Rezan Epözdemir, karaborsa bilet iddialarında adı geçen isimlerin görevlerinden alınması gerektiğini söyledi. Hürriyet’e konuşan Epözdemir "Galatasaray Yönetimi ve Başkan Dursun Özbek bu süreci nasıl yönetmeli, ne yapmalı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Adı geçen yöneticilerin ve profesyonellerin hukuki süreç nihayete erene kadar yönetsel ve fiili yetkilerinin askıya alınması lazım. Bu elzem ve aynı zamanda ahlaki ve etik bir sorumluluk. Bu düşüncelerimi sayın başkanla da paylaştım. Florya Projesiyle de ilgili bu hukuki süreç nihayete erip maddi gerçek ortaya çıkana kadar herhangi bir fiili ve hukuki adım atılmamalı. Bu konudaki kanaatimi de başkanla paylaştım. Bana göre etik açıdan olması gereken budur."

"İddialar gerçek çıkar ve yargı kararıyla bu durumun gerçek olduğu sabit hale gelirse (ki hiç bir kulüp için bunu dilemeyiz) yönetim kurulu üyelerinin hukuki ve cezai sorumluluğu ne olur?"

"Bilet ve karaborsa iddiaları sabit olur ve bu konuda yönetim kurulu üyelerinin iştirakı veya denetim görevinin ihmali olursa, yönetim kurulu üyelerinin hem cezai, hem de kullanılan zararları kendi mal varlığı ile sorumlu olur. Bu suçların dava zaman aşımı T.C.K m. 66 uyarınca 15 yıldır. Yani bu hukuki süreç, bugün nüfus ve güç kullanmak suretiyle işletilmese dahi, 15 yıl içerisinde dava zaman aşımı içerisinde soruşturma ve yargılama söz konusu olabilir."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar