Spor yazarları maçı yorumladı: Moralleri bozmayın, esas hedef Çekya

Spor yazarları maçı yorumladı: Moralleri bozmayın, esas hedef Çekya
Spor yazarları, Türkiye- Portekiz maçını yorumladı. Montella'ya sert eleştiriler de vardı, bu maça takılmamak gerektiğini söyleyen de...

A Milli Futbol Takımımız EURO 2024'teki ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Spor yazarları karşılaşmayı yorumladı:

Ömer Üründül: "Bizim beklentimiz büyük taraftar desteğiyle takımımızın iştahlı bir mücadele vermesi ve oyunu önemli bir sürede tutması. Maça aslında net bir gol kaçırarak başladık. Genel kontrol Portekiz'de olmasına rağmen biz de mücadele ediyorduk. Onların en önemli silahlarından kanat forveti Leao'yu tesirsiz hale getirdik. Ama bir pozisyonda gerekli yardım gelmeyince bu kanattan Mendes'in sıfırdan çıkardığı topla skor dezavantajına düştük. Bundan kısa süre sonra da hiç pozisyon yokken kendi kalemize gol atınca moral motivasyon da düştü. Bu maç moralimizi bozmasın. Esas hedefimiz Çekya maçı."

Ahmet Çakar: "Dortmund'da kara bir gece yaşadık. Belki bu mağlubiyet grup birinciliğini kaybetme dışında bir zarar vermese de itibar, prestij ve moral olarak çok zarar verdi. Maalesef Montella ve Hamit Altıntop menajerlerin oyuncağı olmuşlar. Mesela böyle önemli bir maçta madem Mert sakat, aylardır oynamayan Altay ile niye başlarsın? Geçen maçın iyileri Arda Güler ve Kenan niye kenarda?"

Ali Gültiken: "Turnuva oynamak çabuk toparlanmayı gerektiriyor. Önümüzde Çekya maçı var, alabileceğimiz beraberlikle bile gruptan çıkabiliyoruz. Portekiz maçı hoşumuza gitmeyen bir ders olsa da hala gruptan çıkma şansımız var."

Levent Tüzemen: "Türk Milli Takımı'nda Montella'ya akıl verecek biri yok mu? Hiçbir plana bağlı olmadan, doğaçlama oynayan ve futbolcuların bireysel becerisine bağlı bir oyun izliyoruz."

Erman Toroğlu: "Arda'yı neden ilk 11'de oynatmazsın anlamak mümkün değil. Arda belki çok koşuyor gözükmüyor. Ama topu inanılmaz güzel koşturuyor. Arda, Portekiz Milli Takımı'nda olsaydı dün gece banko ilk 11'de çıkardı"

Uğur Meleke: "Avrupa Şampiyonası’nda 11 takım ilk grup maçlarını kazandı. Bu 11 takımdan üçü (Almanya, İngiltere ve Slovakya) birinci maçta kullandıkları 11’in aynısıyla ikinci müsabakaya çıktılar. Yedi takımsa ilk 11’inde tek bir değişiklik yaptı (İsviçre, İspanya, İtalya, Hollanda, Fransa, Portekiz ve Romanya). Sadece tek bir takım, Türkiye, tam 4 değişiklikle başladı ikinci maça... Biri sakatlık. Biri yorgunluk. İkisi hoca tercihi."

Öne Çıkanlar