Montella, Arda Güler'i neden idmana almadı? Gerçek bambaşka çıktı...

Montella, Arda Güler'i neden idmana almadı? Gerçek bambaşka çıktı...
A Milli Takımımız, Çekya maçının hazırlıklarına bugün basına açık yapılan idmanla başladı. Montella'nın topla yapılacak çalışmaya Arda Güler'i almaması ise tartışmalara neden oldu. Kampı takip eden gazeteciler ise iddialara tepki gösterdi

EURO 2024 F Grubu üçüncü ve son maçında 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg’da Çekya ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı, yaptığı antrenmanla maçın hazırlıklarına başladı.

Teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda Portekiz maçında ilk 11’de forma giyen futbolcular günü rejenerasyon çalışmasıyla tamamladı. Oyuna sonradan dahil olan ve forma giymeyen oyuncular ise koşu ve ısınma çalışmalarıyla antrenmana başladı. Daha sonra top kapma ve pas çalışmaları gerçekleştirildi. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise taktik çalışmalar üstünde duruldu.

A Milli Futbol Takımı’nda sakatlığı nedeniyle Portekiz maçında 11’de görev alamayan Arda Güler, ısınma hareketlerinin ardından takımdan ayrılarak düz koşu yaptı.

Montella'nın top kapma ve pas çalışması sırasında Arda Güler'i çalışmaya almaması ve düz koşu yapmaya göndermesi tartışmalara neden oldu. Sosyal medya hesaplarında Montella'nın "yorgun" olduğu için Portekiz maçı öncesi antrenmanlara katılmayan Arda Güler'i cezalandırdığı iddia edildi.

Ancak Milli Takım'ın Almanya'daki kampını başından itibaren takip eden gazeteciler, sosyal medyada yaratılan fırtınanın gerçeği yansıtmadığını ileri sürdüler.

Gazeteciler: İddialar hayal ürünü

Aydınlık gazetesinden Cenk Çınar, Montella ile Arda Güler arasında bir sorun olmadığı belirten bir paylaşım yaptı:

"Milli takımın kampını en başından beri Almanya'da takip ediyorum. Montella ve Arda Güler arasında sorun olduğu tamamiyle hayal ürünü... Bir video üzerinden böyle garip anlamlar çıkarmak kimseye bir şeyler kazandırmaz..."

Cenk Çınar gibi başından bu yana idmanları takip eden Karar gazetesinden Oğulcan Çoksayar da yanlış bir algı yaratıldığını belirten bir paylaşım yaptı:

"Montella, Arda'ya 'sürekli sakatlanıyor' damgası yapışmasını istemediği için sakatlığın medyaya duyurulmasına sıcak bakmadı. Onun dışında iddia edilenler doğru değil. Kampı yerinden takip edenlerin bilgilerini esas almanız daha sağlıklı olur."

TFF açıklama yaptı

Bu konuda bilgi kirliliğini önlemek adına Türkiye Futbol Federasyonu açıklama yayınladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“A Millî Takımımızın bu akşam gerçekleştirilen antrenmanı sırasında, televizyon kameralarına yansıyan görüntüler üzerine yorum yapılarak oluşturulmuş bir video, sosyal medya mecraları üzerinden dolaşıma sokulmuştur.

Antrenman öncesinde millî futbolcumuz Arda Güler'in kasığındaki ağrı nedeniyle, Çekya maçına kendisini en sağlıklı şekilde hazırlayabilmek adına, bireysel çalışma yapması konusunda teknik heyetimiz ve oyuncu arasında fikir birliğine varılmıştır.

İlgili videoda görülen çalışma, Arda Güler için belirlenen kapsamda olmayıp, millî futbolcumuz daha sonra koruyucu amaçlı lineer çalışmasına yönlendirilmiştir.

Kalbi Türk Millî Takımı için atan sağ duyulu vatandaşlarımızın bu tür içeriklere itibar etmemesi gerektiğini önemle hatırlatırız."

İrfan Can Kahveci takımla çalıştı

Öte yandan İtalya maçında yaşadığı sakatlığın ardından Polonya ile oynanan hazırlık karşılaşması ve F Grubu’ndaki ilk iki maçta forma giyemeyen İrfan Can Kahveci de antrenmanın ilk bölümünde takımla birlikte çalıştı. Tecrübeli futbolcu, antrenmanın ikinci bölümünde ise çalışmalarına takımdan ayrı olarak devam etti. Öte yandan sakatlığı nedeniyle Portekiz maçında forma giyemeyen tecrübeli file bekçisi Mert Günok ise günü salonda yaptığı çalışmayla geçirdi.

Ay-yıldızlılar, yarın yapacağı antrenmanla Çekya maçının hazırlıklarına devam edecek.

Öne Çıkanlar