Galatasaray Walter Benitez'i gözüne kestirdi

Galatasaray Walter Benitez'i gözüne kestirdi
Galatasaray, kaleci Fernando Muslera'nın yerine gelecek isim için çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekip için öne çıkan isim PSV’deki sözleşmesi sona erecek olan Walter Benitez oldu. Fransa Lig 1’de forma giyen Alban Lafont da isimler arasında.

Galatasaray'ın efsaneleşen file bekçisi Fernando Muslera ile aralıksız 13 sezon devam eden sözleşme 2025'te sona eriyor. Yıldız oyuncunun yerini dolduracak isim için yoğun bir çalışma sürüyor.

Sarı-kırmızılı ekibin transfer listesinin başında ise Walter Benitez’i gündemine aldı. 31 yaşındaki file bekçisiyle Galatasaray dışında Atletico Madrid de ciddi olarak ilgileniyor.

Alban Lafont gündemde

Öte yandan Fanatik'te yer alan habere göre Galatasaray ile çalışan menajer George Gardi, Fransa Lig 1’de Nantes forması giyen 25 yaşındaki 1.96’lık Alban Lafont ile de ilgileniyor.

Galatasaray, 25 yaşında Galatasaray’a gelen Muslera’da olduğu gibi, kalede yıllar sürecek bir istikrar yakalamak istiyor.

1kapak-1.png
Alban Lafont

Lafont, Fransa Milli Takımı’nın tüm alt yaş kategorilerinde görev aldı ve bu sezona da oldukça iyi bir başlangıç yaptı.

9 milyon Euro civarında bir piyasa değerine sahip olan Fransız file bekçisi, Nantes’a 2021 yazında Fiorentina’dan 7.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu.

2027'ye kadar sözleşmesi bulunuyor

Kulübüyle 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan Alban Lafont, yaz döneminde Ajax’la uzun süren transfer görüşmeleri yapmış, ancak anlaşma bir türlü gerçekleşmemişti.

Galatasaray açısından da bu transfer çok kolay görünmüyor. Ancak Sarı-Kırmızılılar, vadelere yayılmış bir bonservis yatırımıyla Lafont veya o seviyede bir eldiveni kadrosuna katarak, bir kez daha kaleci konusunu uzun yıllar boyunca rafa kaldırmanın hesapları içerisinde.

Kaynak:Alıntı

Öne Çıkanlar