Galatasaray Florya'yı satıyor!

Galatasaray Florya'yı satıyor!
Galatasaray'ın Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak ve faiz yükünden kurtulmak için en önemli projesi olan Florya'nın satışında son sürece girildi.

Kemerburgaz'daki yeni tesislerin yapımına hız veren Galatasaray, kulübün borçlarını kapatacak proje olarak görülen Florya'nın satışı için de düğmeye bastı.

Golvarmi yorumcusu Hakan Can, Sarı Kırmızılı Florya'nın satışı konusuna yoğunlaştığını belirterek, "Galatasaray'ın kasasına 400 milyon doların üzerinde bir para girecek. Florya'nın inşaatını yapacak yüklenici firma, Galatasaray'ın Bankalar Birliği'ne olan borcun tamamını ödeyecek bir peşinatla işe başlayacak. Galatasaray'ın Bankalar Birliği borcunu ödemesiyle birlikte 2030'a kadar ödemesi gereken 6 milyar TL faiz de Galatasaray'ın kasasında kalacak. Galatasaray, senelik 34 milyon dolar faiz yükünden kurtulacak." dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün önündeki en büyük sorunun bankalara ödenen faiz olduğunu belirterek, "Kemerburgaz'a en kısa sürede taşınıp Florya'nın değerlendirilmesi sürecini başlatacağız" demişti.