TFF'de seçim günü: Ali Koç, Büyükekşi'yi suçladı, ortam gerildi

TFF'de seçim günü: Ali Koç, Büyükekşi'yi suçladı, ortam gerildi
Türkiye Futbol Federasyonu’nda bugün başkanlık seçimi yapılıyor. Seçimler öncesinde başkan adayları ve kulüp başkanları konuşmalar yaptı

Futbolda önemli gün. TFF başkanlık seçimleri bugün Ankara’da yapılacak. Toplantıda ilk olarak Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşturulması için 1 başkan, 1 başkan vekili ve 2 üye seçimi yapılıyor.

Ankara'daki JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayan toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

Seçimlerde yaşananlar şöyle:

Büyükekşi'nin önerdiği isim Divan Kurulu Başkanı oldu

Toplantının başlamasıyla Mehmet Büyükekşi'nin sunduğu AKP Konya Milletvekili Mehmet Baykan, TFF Divan Kurulu Başkanı ilan edildi.

Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu asil listede şu isimler bulunuyor:

Mustafa Eröğüt, Alkın Kalkavan, Yalçın Orhan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Ali Düşmez, Volkan Can, Ruşen Çetin, Haluk Kalyoncu, Ramazan Üçdan, Şafak Müderrisgil, Talat Papatya, Yunus Egemenoğlu, Veysel Bilen

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil listesi şöyle:

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram

Büyükekşi konuştu

Büyükekşi yaptığı konuşmada "Sizlerin desteğiyle Türk futbolunun genetik kodlarında yer alan kardeşlik duygusunu çoğaltmak, güven temelli bir futbol ortamını güçlendirmek istiyoruz. Yeni dönemde bu başarılardan güç alarak Türk futbolunun yapısal dönüşümünü tamamlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ali Koç'tan ağır eleştiri: En kötü başkan

Daha sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kürsüye çıktı. Koç TFF seçimlerinde demokratik sürecin baltalandığını ifade ederek Büyükekşi'nin 100 yılın en kötü TFF başkanı olduğunu söyledi.

Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilmesine de değinen Koç, malum kirli yapı derken neyi kast ettiniz? Bunu bilmek bizim hakkımızdır. Sadece Yardımcı'nın açıklamaları bile seçimin şaibeli olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

TFF Onursal Başkanı Şenez Erzik’in, ‘Ben olsaydım, Melih Demiral’a o cezayı verdirtmezdim’ sözlerinin Anadolu Ajansı’ndan paylaşılmasına da tepki gösteren Ali Koç seçimlerde bir yarışın olmadığını söyledi.

Koç konuşmasının devamında “Ancak özgür irademize yön verilmesine hiç mi rahatsız olmuyoruz. Büyükekşi seçildiğiniz takdirde bu şekilde seçilmeniz vicdanınızı rahat edecek mi? Onurlu haysiyetli kimse böyle aday olmaz” dedi.

Divandan Ali Koç’a müdahale edildi. Koç ise ise “son cümlemi geri alıyorum” dedi.

Koç devamında şöyle konuştu:

Özerklik hedefinden uzaklaşıyoruz. Kurullar liyakat bazlı değil sadakat bazlı ahbap çavuş ilişkisi haline geldi. TFF kadroları torpil mekanizması ile oluşturulur. Hakem atamaları keyfi yapılır. FETÖ'nün Fenerbahçe'ye verdiği tahribat giderilemedi. FETÖ hala Türk futbolunun içindedir. Birkaç gün önce siyasetçilerin yaptığı açıklamalarla bu bağdaşmamıştır. Bugün ki seçimlere bu gözle bakmanınız istiyoruz.

——-

Vanspor Başkanı Feyat Kıyak: "Şampiyonluğu elinden alınmış bir kulüp başkanı olarak bugün mağduriyetimizi dile getiren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Bey'e şahsım adına, camiam adına, taraftarım adına teşekkür ediyorum. Mevcut TFF başkanı, adaletli yönetim, eğitilmiş hakemler dedi. Vanspor camiası olarak acaba Bucaspor - Erokspor karşılaşmasında hangi eğitimli hakem atanmıştı çok merak ediyorum. Adıyaman - Erokspor, hangi eğitim almış hakem atandı merak ediyorum. En son Vanspor'un yaşadığı mağduriyette hiç süre tanınmadan, Erokspor ile Serikspor'un maçına mevcut TFF'nin Etik Kurulu denen kurulda süre tanınmayan futbolcuların oynatılmasıyla alakalı bir mazeret uydurulması gerekiyor denen bir madde var. Soruyorum TFF Başkanı'na, Etik Kurulu'na sunulan bir mazeret var mıydı, varsa geçen bu zamanda Etik Kurulu'nda Erokspor - Serikspor maçına nasıl yaptırım yapıldı merak ediyorum. Vanspor olarak inanın ki çoluk çocuğumuzun rızkını, sağa sola dilenerek para toplayarak, o şehrin kulübü olarak çocukları hırsızlıktan, terörden uzaklaştırmak için çok emek veriyoruz. İki senedir yönetimdeyim, dile getirmemiş olsaydım bu içimde uhde olacaktı. Bizim şampiyonluğumuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi olmadan, bu seçimde üzerimize nasıl baskı yapıldığını biliyoruz, beni başkanlıktan, Vanspor'u şampiyonluktan eden, ikili ilişkilerle Erokspor'u şampiyon eden kim varsa ben hakkımı helal etmiyorum. Vallahi de hakkımı helal etmiyorum, billahi de hakkımı helal etmiyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar