Fenerbahçe'den İzmir'de yaşananlara ilişkin sert açıklama: Akreditasyon kartlı futbol teröristi

Göztepe-Fenerbahçe maçında Başkan Ali Koç'u arkadan iterek düşmesine sebep olan zanlı F.Ö. tutuklama talebiyle çıkarıldığı sulh hakimliğinde ev hapsiyle cezalandırıldı.

Göztepe-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u arkadan iterek düşüren ve gözaltına alınan F.Ö.'nün daha önce de bir maçta çıkan olaylardan yargılandığı ileri sürüldü.

Göztepe akreditasyonlu alarak sahada bulunan Ö.'nün, Göztepe’de resmi bir yönetici olduğu iddiası yalanlandı. Bununla birlikte, Ö.'nün "görevli olduğu" açıklandı.

Fenerbahçe: Akreditasyon kartlı futbol teröristi

Olaylı maçın ardından Fenerbahçe'den sabaha karşı yapılan resmi açıklamadaysa, "Hiçbir sebep olmaksızın Göztepe akreditasyon kartına sahip bir futbol teröristi tarafından başkanımıza arkadan fiili saldırıda bulunulmuştur" denilirken, Ö.'nün "gözaltına alındığı" yönündeki açıklamanın gerçekliği de sorgulandı:

'Hiçbir işlem yapılmadı, maçı izleyip başka kıyafetle stattan ayrıldı'

"Yaşanan menfur saldırının ardından, yetkililerce ilgili kişinin spor şubede ifade vermek üzere alındığı belirtilmişse de şahsın maçın geri kalanını akreditasyon kartıyla takip etmeye devam ettiği, hakkında hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilmiş, elini kolunu sallayarak ve kıyafetini değiştirmiş halde stadyumdan ayrıldığı da bir gazetecinin dikkati sayesinde kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir."

'Bu ayrıcalığı nereden gelmektedir?'

Fenerbahçe kulübü, şu soruları yöneltti:

"Ülkemizde yıllardır uygulanmakta olan 6222 sayılı yasa gereği en ufak taşkınlıklarda ilgililer hakkında derhal işlem yapıldığı ve tedbir uygulandığı herkesin malumuyken, Göztepe akreditasyon kartlı bu şahsın ayrıcalığı kimden ve nereden gelmektedir?

Milyonların gözü önünde suç işlemekten çekinmeyen ve hakkında hiç bir işlem yapılmamış halde elini kolunu sallayarak stattan ayrılan bu şahsa bu cesareti kimler vermektedir?"

Açıklamada, "Başkanımız Ali Y. Koç tarafından futbol teröristi bu şahıs başta olmak üzere ihmali olan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, süreç hassasiyetle takip edilecektir" denildi.

İsmail Yüksek maç sonrası yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'ye ve Ali Koç'a yapılanların neden olduğunu ve bu düşmanlığın nereden geldiğini anlamadığını söyledi.

Saldırgana ev hapsi cezası verildi

Saldırganın dün statta ifadesi alındığı ve akabinde serbest bırakıldığının ortaya çıkması büyük tepkiyle karşılanırken bugün aynı şahsın gözaltına alındığı öğrenildi.

NTV'nin aktardığına göre F.Ö. Savcılıktaki sorgusu sonrası tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı, ev hapsiyle cezalandırıldı.

Ali Koç sahaya neden girdi?

Fenerbahçe, Ali Koç'un devre arasında sahaya girmesini de, takımın taraftarlarının stada alınmaması ile gerekçelendirdi:

"Futbol Takımımızın ligin 2. haftasında Göztepe ile oynadığı müsabakanın devre arasında;
hala stada alınmayan ve biber gazına maruz kalan taraftarlarımızın yaşadığı mağduriyetin çözümü için yöneticilerimiz dışarıda yetkililerle görüşmekteyken, Başkanımız Ali Y. Koç ve Genel Sekreterimiz Burak Kızılhan da taraftarlarımızın olduğu tribüne gitmiş ve yetkililerle görüşmüştür. "

Ne olmuştu?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç devre arasında protokol tribünü terk edip, sarı-lacivertlilerin yer aldığı deplasman tribününe geçti. Koç, güvenlik ekipleriyle birlikte Göztepeli taraftarların olduğu güney kale arkası tribününde geçip Fenerbahçeli taraftarların maçı izlediği alana girdi. Göztepeli taraftarların Koç’a yabancı maddeler attığı görüldü.

Göztepe tribünlerinden Koç'a tepki yağdı. Bu sırada çıkış tüneline giderken arkadan itildi ve yere düşürüldü. Koç'un başına su şişesi geldiği gözlenirken maça ara verildi. Yoğun koruma ekibiyle tünele gelen Ali Koç, yeniden protokol tribününe geri döndü. Ali Koç, protokol tribününe dönerken Göztepe CEO’su Kerem Ertan Koç'a tepki gösterdi. Karşılaşma daha sonra kaldığı yerden devam etti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar