Fenerbahçe zorlu Karadeniz deplasmanına çıkıyor

Fenerbahçe zorlu Karadeniz deplasmanına çıkıyor
Sarı Lacivertliler, bu sezon sürpriz bir çıkış yaparak puan cetvelinde ikinci sıraya yerleşen Samsunspor karşısında üç puan arayacak

Süper Lig’de yarın zirveyi etkileyecek bir maç oynanacak. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı, hakem Muhammet Ali Metoğlu yönetecek.

Bu sezon lige hızlı bir giriş yapan Samsunspor 6 galibiyet ve 2 yenilgi sonucunda topladığı 18 puanla puan cetveli sıralamasında ikinci sırada yer alıyor.
Süper Lig'de çıktığı 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan Fenerbahçe ise 16 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan milli futbolcu İsmail Yüksek'in durumu henüz netlik kazanmadı. UEFA Avrupa Ligi'nde Twente ile oynanan müsabakada omzundan sakatlanan İsmail Yüksek, A Milli Futbol Takımı'nın Karadağ ve İzlanda maçlarının kadrosunda da yer alamadı.

Fenerbahçe, bu sezon ligde çıktığı 4 deplasman karşılaşmasında 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Sezonun ikinci haftasında Göztepe ile İzmir'de karşılaşan sarı-lacivertli ekip, 90 dakika sonunda sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılırken, bu maçın ardından rakip sahada Çaykur Rizespor'u 5-0, Kasımpaşa'yı 2-0 ve Antalyaspor'u da 2-0'lık sonuçlarla mağlup etti.

Jose Mourinho'nun ekibi, ligde deplasmanda çıktığı son 3 maçı da gol yemeden kazandı.

Fenerbahçe ile Samsunspor, Süper Lig'de 63. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında daha önce oynanan 62 karşılaşmada sarı-lacivertliler 35, kırmızı-beyazlılar ise 12 galibiyet elde ederken, 15 maç eşitlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin 108 golüne, Samsunspor 58 golle cevap verdi. Geçen sezon ligin ilk yarısında Samsun'da oynanan müsabakayı Fenerbahçe 2-0 kazanırken, Kadıköy'deki maç ise 1-1'lik beraberlikle tamamlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Öne Çıkanlar