Fatih Terim’den Kerem Aktürkoğlu açıklaması: Görür görmez yıldız olacağını anladım

Fatih Terim’den Kerem Aktürkoğlu açıklaması: Görür görmez yıldız olacağını anladım
Fatih Terim, Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu’num gelişim süreci hakkında açıklamalarda bulundu

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Fatih Terim, Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

Genç futbolcuya inancını vurgulayan Terim, "Kerem Aktürkoğlu, kısa süre içerisinde, yalnızca Türk gençleri için değil, kalbinde futbol oynama hevesi bulunduran herkes için bir esinlenme öyküsüne siz de tanıklık edeceksiniz. O, Türkiye’de profesyonel ligin en alt kademesinde, 4. seviye ligden, Türkiye’nin en büyük kulübüne geldi.” dedi.

”Hikâyenin başında, eski bir teknik direktör arkaşımla yaptığım bir görüşme var.” diyen Terim, Aktürkoğlu’nun Galatasaray’a transfer sürecini anlattı:

“Meslektaşım, o yıl Kerem Aktürkoğlu’nun teknik direktörlüğünü yapıyordu. “Takımımda çok yetenekli bir oyuncu var; ama sadece senin elinde bir yıldıza dönüşebilir” dedi beni arayarak. Hemen izledik, çok beğendim. Ekip arkadaşlarımdan Kerem’i bizzat yerinde izlemelerini, onunla sürekli iletişim hâlinde kalmalarını istedim. Sezon sonunda Galatasaray’a kazandırdık.”

O Jogo’ya konuşan Fatih Terim, Kerem’in gelişiminin adım adım olduğunu vurgulayarak “Kariyerinde ilk kez Süper Lig’de oynayacaktı. Onu yavaş yavaş Türk futboluna kazandırmak istedim, ilk yıl zamanla süresini artırdı. Takip eden yıllarda, hem Galatasaray’da hem Milli Takım’da çok önemli bir oyuncu hâline geleceğini söylüyordum ona. Ancak sabırlı olmalıydı, yeteneklerinin farkında olmalıydı. Çok güzel bir plan dâhilinde, özel bir gelişim gösterdi. Onun için çok mutluyum, onunla gurur duyuyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar