Dursun Özbek iptal edilen tartışmalı sponsorluk anlaşması hakkında ilk kez konuştu

Dursun Özbek iptal edilen tartışmalı sponsorluk anlaşması hakkında ilk kez konuştu
Galatasaray’da başkan Dursun Özbek, Meritking.news anlaşması ile ilgili olarak "Dün akşam yeni sponsorumuzla yaptığımız anlaşmayı askıya aldık. Elimizde bilgi ve belge olmamasına rağmen bu kararı aldık” dedi.

Galatasaray’ın Çaykur Rizespor maçında formasının sırtında meritking.news ismiyle çıkması tartışmalara yol açmıştı. Spor Toto Teşkilatı, bu ismin yasadışı bahis firmasının uzantısı olduğunu belirterek suç duyurusunda bulunmuştu.

Sarı Kırmızılı yönetim de gelen tepkiler üzerine 2 yıl için 14 milyon dolar bedelli anlaşmayı askıya aldı. Galatasaray futbol takımı, dün oynanan Gaziantep FK maçına da form sırt reklamsız olarak çıktı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bugünkü divan kurulu toplantısında bu sponsorluk anlaşması hakkında açıklama yaptı:

"Dün akşam yeni sponsorumuzla yaptığımız anlaşmayı askıya aldık. Elimizde bilgi ve belge olmamasına rağmen bu kararı aldık. Süreci takip ediyoruz. Kulübümüzün çıkarları için son kararı vereceğiz."

Forma satışları hakkında bilgi de veren Özbek, "Son iki senenin şampiyonu, bu senenin lideri bir futbol takımımız var. Amatör branşlarda sayısız kupa, madalya var. Mağazacılıkta çok iyi gidiyoruz. 1 Milyon forma hedefimiz var, sezon başladığından beri 300 bin forma sattık. Günlük ortalama 2000 forma atıyoruz. 3 aylık ciromuz yaklaşık 800 Milyon TL, geçen senenin iki misli bu rakamın daha da artacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özbek, karaborsa bilet iddiaları hakkında da açıklamalarda bulundu:

Dursun Özbek: "Son dönemde haksız şekilde eleştirildik, bu süreç yargıya intikal etti. Bir suçlu varsa, babamın oğlu bile olsa cezasız kalmayacak. Bu iddialar boş çıkarsa, bu suçlamalarda bulunanlar bu camiaya hesap vermeli. Temel amaç bu yönetim iş yapamaz hale getirmek. Çıkarımız olmadan, Galatasaray sevgisi ile bu göreve geldik. Sizler de bize inandınız. Rekor oyla bizi bu göreve layık gördünüz. Projelerimize yetki verdiniz. Bizi yapmak istediklerimizden alıkoymaya çalışanların Galatasaray'a verdiği zararı görmenizi istiyorum. Şeffaf olmaya, yapıcı eleştirilerinizi dinlemeye devam edeceğiz. Galatasaray kavgalardan çok çekti. Bunların hiçbiri camiamıza iyi gelmedi. Kalbi Galatasaray için atan herkesi sevmeye devam edeceğiz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar