Divan'dan Hulusi Belgü'nün konuşmasına müdahale

TVF'nin 6. Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yapan Hulusi Belgü'nün konuşması Divan Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih tarafından 'doğacak cevap hakkı' nedeniyle kesildi. Üstünsalih, Belgü'nün konuşmasını gündem dışı olarak değerlendirdi.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) 6. Olağan Genel Kurulu’nda seçimler bugün yapıldı. TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ yeniden başkanlığa seçildi.

Genel Kurul'da yaşanan bir tartışma gündem oldu.

Belgü'nün konuşmasına müdahale

Söz alan Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Hulusi Belgü'nün konuşması Divan Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih tarafından kesilmesi dikkat çekti.

Hulusi Belgü, konuşmasında "Ülkemizde federasyonlar bağımsız ve özerk bir yapı içinde olmak zorunda. Ancak hepimizin benimle hemfikir olacağınız üzere bazı siyasilerin federasyonlara müdahale etmeye çalıştıklarına dair duyumlar alıyoruz. Hatta bazı kamu kuruluşlarından bazı delegelere seçim sonrası destek vaatleri olduğuna dair söylentiler dolaşıyor. Umuyoruz ki bunlar gerçek değildir. Siyasilerimizden gelecekte büyük voleybolcu olmak üzere ter döken genç kız ve erkeklerimiz adına rica ediyorum. Spora karışmayın, federasyonlara müdahale etmeyin" dedi.

Bu sırada araya giren Abdi Serdar Üstünsalih, Belgü'nün açıklamalarının uygun bir ortamda yapılması gerektiğini belirterek müdahale etti.

Aynı zamanda Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı da olan Abdi Serdar Üstünsalih, Belgü'nün sözlerinin hedef gösterdiğini ve doğacak cevap hakkı nedeniyle bu açıklamaları dilek ve temenni kısmında yapmasını istedi.

Üstündağ yeniden başkan

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu'ndaki seçimde mevcut başkan Mehmet Akif Üstündağ 3. kez başkanlığa seçildi. Üstündağ'ın karşısında ise Gökhan Dinçer yarıştı.

İşte sandık sonuçları:

İlk Sandık / Akif Üstündağ 34 Gökhan Dinçer 21

İkinci sandık Akif Üstündağ 26 Gökhan Dinçer 27

Üçüncü Sandık / Akif Üstündağ 34 Gökhan Dinçer 21

Dördüncü Sandık / Akif Üstündağ 27 Gökhan Dinçer 26

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar