Copa America finaline Shakira krizi; Kolombiya hocası Kolombiyalı şarkıcıya tepki gösterdi

Copa America finaline Shakira krizi; Kolombiya hocası Kolombiyalı şarkıcıya tepki gösterdi
Shakira, Arjantin - Kolombiya Copa America finalinin devre arasında konser verdi.

Copa Amerika, Arjantin’in şampiyonluğu ile sona ererken finale, maça kaçak girmeye çalışan taraftarlar ve devre arasını 25 dakikaya çıkartan Shakira konseri damgasını vurdu.


Biletsiz taraftarların stada giriş yapmak istemesinin ardından yaşanan olaylar nedeniyle 1 saat 23 dakika gecikmeli başladı. Karşılaşmanın devre arasına Güney Amerikalı şarkıcı Shakira'nın performansı kadar Kolombiya hocasının konserin uzunluğuna dair eleştirisi gündem oldu.

Shakira, büyük futbol organizasyonlarının yüzü olmaya devam etti. Almanya'da 2006'da Hips Don't Lie ardından 2010 Güney Afrika Dünya Kupası'nın resmi şarkısı Waka Waka ile 2014 Dünya Kupası'nda da La La La'yla VE Super Bowl'da boy gösteren Shakira, geleneği 2024 Copa America finaliyle sürdürdü.

Hard Rock Stadyumu'nu dolduran taraftarlar ve televizyon başındaki izleyiciler Shakira'nın performansını takip etti. Öte yandan Shakira'nın konseri nedeniyle devre arası 15 dakika değil, yaklaşık 25 dakika sürdü.

Kolombiya Milli Takımı'nın teknik direktörü Nestor Lorenzo ise performansın süresini eleştirdi. "Kurallar her iki takım için de değiştiğinde, her ikisi için de kötü" diyen Lorenzo, sözlerine şöyle devam etti: "Anlayamıyorum,16. dakikada çıktığımızda cezalandırıldık şimdi bir gösteri var ve 20. dakikada çıkabiliyoruz. Oyuncular üşüyebilir ve soğuyabilir."

Hard Rock Stadyumu'nda 65 bin seyircinin önünde performans sergileyen olan Shakira futbol dünyasına uzak bir isim değil. 2010 Dünya Kupası'nın resmi şarkısı olan Waka Waka'yı yapan Shakira, klibinde boy gösteren Gerard Pique ile klip çekiminde tanışmış ve aşk yaşamaya başlamıştı.

Shakira-Pique çifti, 22 Ocak 2013'te ilk bebekleri Milan'ı Barcelona'da kucaklarına aldı. 29 Ocak 2015'te ise çiftin ikinci oğulları Sasha dünyaya geldi. Çift 2023 yılında ise olaylı bir şekilde ayrıldı.