Büyükekşi'nin kaybetmesinin nedeni Soylu mu? Süleyman Soylu, Hacıosmanoğlu için kulis yaptı

Büyükekşi'nin kaybetmesinin nedeni Soylu mu? Süleyman Soylu, Hacıosmanoğlu için kulis yaptı
Süleyman Soylu'nun TFF seçimlerine müdahil olduğu iddia edildi. Mehmet Büyükekşi'nin karşısında konumlandı

TFF'nin Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı geçtiğimiz gün Ankara'da gerçekleştirildi. Toplam 321 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde İbrahim Hacıosmanoğlu 5 oy farkla yarışı kazandı ve TFF'nin yeni başkanı oldu.

Servet Yardımcı’nın adaylıktan baskı gördüğü ve saldırıya uğradığı için çekildiğini açıklamasından sonra Büyükekşi’nin TFF Başkanlığını kazanması bekleniyordu ancak seçimler beklenildiği gibi gerçekleşmedi.

Büyükekşi, seçim günü Divan Kurulu Başkanlığı’na AKP’li Mehmet Baykan’ı önerdi. Büyükekşi’nin önerdiği gibi de oldu. Ayrıca seçim günü Fenerbahçe Başkanı Ali Koç seçimlere siyasetin müdahale ettiğini de açıklamıştı.

Büyükekşi ise her fırsatta iktidardan destek aldığını delegelere açıkladı. Zira AKP’li vekillerin de Büyükekşi’nin seçilmesi için kulüp başkanlarını ikna turuna çıktığı sık sık söyleniyordu.

Tüm bu yaşananların üstüne İbrahim Hacıosmanoğlu sürpriz bir şekilde başkan seçildi. Hacıosmanoğlu başkan seçilir seçilmez “Anadolu kulüplerinden destek aldım” dedi ancak ortaya bomba gibi bir iddia düştü.

İddialara göre İçişleri eski bakanı Süleyman Soylu, Oflu hemşehrisi İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçilmesi için kulis faaliyetinde bulundu. Kulüp başkanlarını ve delegeleri arayarak oy istedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar