Arda Güler'in sakatlığına ilişkin doktorundan kritik açıklama

Arda Güler'in sakatlığına ilişkin doktorundan kritik açıklama
Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, iç menisküsünden yaralandı. Arda, özel tedavisine devam etmek için ABD’deki kamptan ayrılarak Madrid’e geri dönerken, doktor Pedro Luis Ripoll açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Amerika...

Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, iç menisküsünden yaralandı. Arda, özel tedavisine devam etmek için ABD’deki kamptan ayrılarak Madrid’e geri dönerken, doktor Pedro Luis Ripoll açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Amerika turunda yapılan antrenmanda ilk defa takımdan ayrı kalan futbolcunun, başlangıçta kas yorgunluğu yaşadığı ve Manchester United’a karşı sahaya çıkacağı düşünülüyordu. Ancak bekleyiş uzadıkça ve şüpheler artmaya başladı.

İç menisküsünde kısmi yırtılma

Ancelotti basın toplantısında, Arda’nın El Clasico’da sahada olmayacağını doğruladı, ancak oyuncunun Juventus maçında süre alması bekleniyordu. Ancak yapılan testler, tüm planları altüst etti. Basit bir kas yorgunluğu gibi görünen durum, sağ dizinin iç menisküsünde kısmi bir yırtılma olduğunun ortaya çıkmasıyla büyük bir şok etkisi yarattı.

Arda Güler'den ilk mesaj

Genç futbolcu, taraftarlarına sosyal medya hesaplarından şu mesajı iletti: “Bugün sahada olmayı çok isterdim, ancak Madrid’e geri dönmem ve en kısa sürede hazır olmam gerekiyor. Destekleriniz için teşekkür ederim! ¡Hala Madrid!”

Doktorundan açıklama

Öte yandan, İspanya’nın en ünlü doktorlarından ve sporcu yaralanmaları konusunda uzman olan Pedro Luis Ripoll, Arda Güler’in sakatlığına ilişkin açıklamalar yaptı. Marca’ya konuşan Ripoll, Arda Güler’in sakatlığına dair teşhis konulduktan sonra olası tedavileri ve iyileşme sürecine ilişkin şu sözleri söyledi:

“Bu durumda, 18 yaşındaki genç sporcu Arda’nın ciddi bir sakatlığı olduğunu söyleyebiliriz. Menisküs, futbolcunun geleceği için hayati bir öneme sahiptir; çünkü dizdeki kıkırdakları koruyan ve futbolda genç sporcular için önemli bir eklem koruyucu unsurdur. Özellikle futbolcu ve genç sporcularda beş yıl ve on yıl gibi ileriye dönük bakıldığında bu büyük bir önem taşır. Eğer sakatlık gerçekten ciddiyse, tıbbi literatürde belirtilen tek bir çözüm vardır, o da menisküsün dikilmesi, yani menisküsün tekrar kapsülünü saran duvara dikilmesidir. Bu süreçte iyileşme süresi yaklaşık beş ay olabilir.

Ancak, yaralanmanın önemli olmadığı, kopma boyutunun çok büyük olmadığı durumlarda, konservatif tedavi seçeneği düşünülebilir. Ancak tıbbi literatür, başarılı bir menisküs dikiminin 12 haftayı geçmeyecek şekilde yapılması gerektiğini belirtmektedir. Bu süre, konservatif tedavi seçeneğinin sınırlayıcı faktörü olarak kabul edilebilir.

Sonuç olarak, herhangi bir kişi, özellikle 18 yaşındaki bir sporcu için, eğer yaralanma önemliyse kesinlikle menisküs dikimi düşünülmelidir ve iyileşme süreci yaklaşık 5 ay olacaktır. Eğer yaralanma önemsizse, konservatif tedavi seçeneği değerlendirilebilir, ancak bu durumda menisküs dikim süresinin 12 haftayı geçmemesi gerektiğini unutmamak gerekir.”

Öne Çıkanlar