Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'ın 'Açıktan para vermişlerdir' iddialarına cevap: Çok üzüldüm, bu suçtur

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho'yu nasıl ikna ettiklerini açıklıyor. Aziz Yıldırım'ın 'Açıktan para vermişlerdir' iddialarının suç olduğunu belirtti. Mourinho'nun 12 milyon euroya geldiğini açıkladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho'yu nasıl ikna ettiklerini açıklıyor. Aziz Yıldırım'ın 'Açıktan para vermişlerdir' iddialarının suç olduğunu belirtti.

Jose Mourinho'nun maliyeti 12 milyon Euro

Ali Koç, Jose Mourinho'nun tüm ekibiyle birlikte yıllık maliyetinin 12 milyon euro olduğunu bildirdi. Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho'nun 12 milyon euroya gelmesine ilişkin kullandığı 'Açıktan para vermişlerdir' ifadelerine çok üzüldüğünü belirterek, "Sayın Aziz Yıldırım, Mourinho'nun 12 milyon euro almasına ilişkin "Açıktan para vermişlerdir" iddialarına çok üzüldüm. Bu açıkça suçtur." ifadelerini kullandı.

Ali Koç, "Oyuncular belirlendi. Ben isim veren biri değilim. Öyle bir kadro kuracağım dedi ki."

Moutinho'nun profiller verdiğini belirten Koç, Hasan Arat'ın da kendileri gibi olduğunu belirterek, "Kazanmak için her şey mübahtır diyen insanlar değiliz, ilkelerimizden adım atmayız."

Aziz Yıldırım döneminde "Bakkal gibi yönetiliyor" diyorlardı diyen Koç, "Biz girince bakkalın bile daha iyi yönetildiğini gördük." ifadelerini kullandı.

Koç, "Futbol dışında bütün branşlar çok iyi gidiyor. Şimdi sıra futbolda." diyerek 6 sene içinde hiçbir şey yapılmadı diyenleri eleştirdi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi seçime zorladıklarını aktararak, "Türkiye'nin futbolunda beka sorunu var. Önümüzdeki yıllarda futbolda ciddi temizlik olacak" ifadelerini kullandı.

Dünya listesinde olmak için devletin mutlaka futbolun içinde olması gerektiğin söyleyen Koç, futbolun günlük siyasete katılmasını doğru bulmadığını aktardı.

Bizim Cumhurbaşkanımızla sorunumuz yok!

Ali Koç, "Benim sözüm üzerinden seçimi kazanacaklarına inanıyorlarsa yanılıyorlar. Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızla bir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz bizi Sayın Cumhurbaşkanı ile karşı karşıya getirmeye çalışan zihniyetle sıkıntımız var." ifadelerini kullandı.

Bir seçim kazanmak için herkese çamur atmanın son derece sıkıntılı olduğunu aktaran Koç, "Olmayan iddiaların ortaya atılması, bu insanlara laf söylemesi sıkıntılıdır. Kendi camiamızı başka camialara meze yapıyoruz. Ben sevgi ve saygıda hiç kusur etmedim." diyerek kişisel ihtirasların Fenerbahçe'nin menfaatlerinin önüne geçtiğini belirtti.

Koç, yönetim listesinde yer alan isimlerin genç ve tecrübeli olarak harmanlandığını belirtti. Bir sonraki hedeflerinin başka kulüplerin hedeflerinde olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum'un söylediklerine ilişkin, "Kendisini çok tutarlı bulmuyorum. Çelişkili tavırları var." ifadelerini kullandı. Statla ilgili projeye bir itirazları olmadığını açıklayan Koç, projeye saygı duyduklarını aktardı.

Seçimin şu an kafa kafaya gittiğini belirterek, sonucu net kestiremediklerini ifade etti. Koç, "Özellikle futbolda haber değeri yüksek, kuralarda tercih edilmeyecek, marka değeri yüksek Fenerbahçe için bizi seçmelerini istiyoruz" dedi.

İki haftada dengelerin değiştiğini, Yıldırım tarafının çirkinleştiğini ve agresifleştiğini aktardı. Kongre üyelerine güvendiklerini belirten Koç, mücadelesinin kişisel olmadığını vurguladı. Kulübün sahibinin milyonlarca taraftar olduğunu, komplekslerinin ve nefret duygularının olmadığını belirtti.

Aziz Yıldırım'ın iyi dönemlerinin unutulmaması gerektiğini, Yıldırım'ın onursal başkan olması gerektiğini söyledi. Son 5 sene ile 15 sene arasında çok ciddi farklar olduğunu belirtti.

"Benim en çok gücüme giden 3 Temmuz'da 'kaçtı' denmesi" diyen Ali Koç, asıl kaçanların başkalarının olduğunu dile getirdi.

Ferdi Kadıoğlu'ndan çok memnun olduklarını dile getiren Koç, henüz gelmiş bir teklif olmadığını belirterek, "Önümüzdeki sezon bizde kalması şart" dedi. Astronomik bir teklif gelmediği takdirde Kadıoğlu'nun Fenerbahçe'de olacağını söyledi.

Öne Çıkanlar