Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a 'beyaz sayfa açalım' çağrısı: 'Yeter ki Fenerbahçe menfaat sağlasın'

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a 'beyaz sayfa açalım' çağrısı: 'Yeter ki Fenerbahçe menfaat sağlasın'
Fenerbahçe Kongresi'nde söz alan Başkan Ali Koç Aziz Yıldırım'a beyaz sayfa açma çağrısında bulunarak, "Ben her şeye sineye çekmeye razıyım yeter ki Fenerbahçe menfaat sağlasın" dedi.

Fenerbahçe Kongresi devam ediyor. Aziz Yıldırım’ın Vefa Küçük’ün seçimleri yönetmesine itirazı üzerine kongreden çekilmesinin arından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç konuşma yapan tek başkan adayı oldu.

Koç konuşmasında kulübün Yıldırım döneminde borç batağında olduğunu ve kendileri tarafından mali açıdan rahatlatıldığını ifade ederek Yıldırım'a televizyonda karşı karşıya gelme çağrısında bulundu.

Koç'un açıklamaları şöyle:

Bugün farklı bir tablo bekliyordum ama olmadı. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Söylenen sözlere karşı bir şeyler demek istiyordum.

Karşısına kaldırım taşı çıksa ona oy verirdim diyen eleştiren pek çok kişi 3 sene sonra şimdi onu destekleyelim demelerini istiyorum.

Yıldırım göndermesi

İnşallah o günleri de beraber yaşayacağız. Bugün 6 yıldır içime attığım şeyleri sizlerle paylaşacaktım ama ben mertçe savaşmayı arkadan konuşmadan insanların yüzüne söyleyen biri olarak söyleyeceğim şeyleri söyleyeceğim kişi olmadığı için ne kadar konuşabilirim ondan emin değilim.

Bana sorarsanız 6 senede geldiğimiz nokta itibari ile çok önemli mesafeler kat ettiğimizi söylerim. 6 sene önce batmaya en yakın kulüptük. Bugün Jose Mourinho’yu transfer ettik.

O zamanki başkanın kulüp batmış demesinden aldık Bugün geminin doğru istikamete girdiğinin en büyük işaretidir.

Fenerbahçe başkanıysan kulüp için her şeyi yapacaksın. Bilerek isteyerek yanlış yapmadık. Kararlarımızı hatalarımızı eleştirebilirsiniz ama niyetimi sorgulayamazsınız.

Biz kulübü aldığımızda Avrupa’nın en kötü kulübüydük. Sonra, enflasyon uçtu, faizler uçtu, kur uçtu, pandemi oldu, sponsorlardan zararlar geldi. Ama bu kulübü onlar bu hale getirdi. Bugün burada bazı gerçekleri suratlarına bakarak söyleyecektim.

gpjmqcowkaacxgd.jpg

Yıldırım'a son davet

İçim acıdı gidişine, söyledikleri her şeyin altı boş. Yoksunuz burada ve sayın başkan çok geç değil. Akşam istediğiniz yerde televizyona çıkalım.

Bizi çok yere şikayet ettiniz şimdi de emniyete filan ediyorsunuzdur. Fırsat bu fırsat istiyorsanız son kez çağrıda bulunuyorum istediğiniz yerde televizyonda karşı karşıya gelelim. Ben söylemek istediklerimi yüzüne bakarak demek istiyorum.

Borç tartışması

Benim bu kulüpten tek kuruş alacak param yok. Ben ve arkadaşlarım kulüple yaptığımız tüm ticaret açık. Onlarınki kayıp. İnsanlara laf atarken kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmamalıyım. Böyle düşünün sağlığınıza da faydalı olur.

Daha gidecek çok yolumuz var. Netice itibari ile topladık. Takım değerimiz 200 milyon euro, sponsorluk arttı.

Şunu soracaktım TV’ye çıksa; Nasıl oldu da göğüs sponsoru alamadınız?

Yıldırım'a 6-0 yanıtı

Biz olumsuz şartlarda gemiyi yüzdürdük. Yatırımlar yaptık şampiyonluklar yaşadık. Futbolu da rayına oturtacağız. 6-0 diyorsunuz ama unutulmasın benim ilk 6 senem ile senin ilk 6 senen arasında bir kupa farkı var.

Uçan kuşa borcumuz vardı. Sayın Obradoviç ile ilk toplantıda benden tek bir dileğim var Eurolige borcumuz var Final-Four biletlerinin parasını vermemişiz ödeyelim dedi. Utanıyordu.

Transfer açıklaması

Ben onun kadar açık sözlü değilim. Sayın Acun Ilıcalı açık açık söyledi. Çok iyi olan bir takımın üstüne iyi isimler monte edip önümüzdeki sezon bambaşka bir Fenerbahçe’yi yaratacağız. Öyle bir takım kuracağız ki size şampiyonluk sözü vermemize bile gerek kalmayacak. O süreç Mourinho ile başladı.

İyi ki Ali Başkan ile devam ettik dedirteceğim size

Hocamızın başarılı olacağını biliyoruz. Şüphemiz yok, inanıyoruz. İlk adımımızı attık hepinizde heyecanı görüyorum. Rakibimizin haksız şampiyonluğu unutuldu.

Yeter ki helvayı yapacak malzemeyi bir araya getirelim. Ülkemizde değil dünyada bilinen oyuncuları tanınan UEFA Kura çekimlerinde çekinilen, uluslararası değeri olan bir Fenerbahçe yaratmak istiyoruz. Sadece sizin güvenmenizi istiyorum. İyi ki Ali Başkan ile devam ettik dedirteceğim size.

Kararsız olup taze kan isteyen Yıldırım’ı destekleyen herkese borcum var. Kırgınlığım yok çubuklu sahadayken çocuklara değil bize gelsin itiraz. Cam tavanı seneye kıracağız.

Neden aday olduğunu açıkladı

Kulübü bu duruma getiren zihniyetten kendi malı gibi yöneten insanlardan kurtarmak için tekrar aday oldum. O güzel güleç şakacı imaj gitti eski hatırladığımız kızgın, tehditkâr, sabırsız ve vicdansız kişilik geri geldi. 6 sene boyunca bir kere yanımızda olmadınız. Trabzon’da bizi suçladınız.

Ben kaçmadım kampanyalar yaptım 600 bin imza topladım kapı kapı gezdim sizin için. Siz ne yaptınız lokantalarda vur patlasın çal oynasın dışında resim vermek dışında ne yaptınız. O dava arkadaşınız istifa ettiğini hatırlamıyor musunuz? Bu mu liderlik?

Taşlar yerinden oynayacak

2 Nisan üzerinden çok sert vuruyorsunuz. Bu bir yol haritası öyle kolay değil takımı Süper Lig'den çekmek. Fenerbahçe başkanı kuru sıkı ateş etmez diyor. Siz hiç ateş ettiniz mi? Biz isyan bayrağını çektik. Bahis operasyonu başladı. VAR hakemleri yabancı oldu. Kulüpler imza kampanyası başlattı. Büyükekşi seçim çağrısı yapmak zorunda kaldı. Bunlar kendiliğinden mi oldu? Bu işi Avrupa boyutuna taşıdığımız zaman bakın nasıl taşlar yerinden oynayacak.

Kim seçilirse seçilsin Pazartesi yeni bir sayfa açmak gerekiyor.

Ses ve akustik sorununu çözeceğiz. Bunu yapmak için geçmişte borçlar nedeniyle imkanımız yoktu ama şimdi var.

Yıldırım'a 'beyaz sayfa açalım' çağrısı

Ne Aziz Yıldırım ne Ali Koç kendi yöntemleriyle 20 senedir kanser gibi yerleşmiş Anti-Fenerbahçe lobisiyle mücadele edemez. Ben her şeye sineye çekmeye razıyım yeter ki Fenerbahçe menfaat sağlasın

Öne Çıkanlar