Ali Koç- Aziz Yıldırım ekran buluşmasının perde arkasına neler yaşandı? NOW TV yayını neden iptal edildi?

Türkiye dün 26 yıldır Fenerbahçe’yi yöneten halef- selef başkanların ekran “düellosu”na odaklandı. Yayının adresi son anda değişti

Türkiye’de gündem Fenerbahçe’nin iki başkan adayının ekran buluşmasıydı. Fenerbahçe’nin son çeyrek yüzyılına imza atan iki başkan Aziz Yıldırım ve Ali Koç, küslüklerini bir kenara bırakarak kamuoyu önünde buluşmayı kabul etmişti.
Ekran buluşmasının nerede, ne zaman olacağı konusunda hızlı bir trafik yaşandı.

Aziz Yıldırım, Ali Koç’u arayarak ekranda canlı yayına çıkma teklifini kabul etti. Koç bu buluşmanın FBTV’de olmasını istedi ama Yıldırım ulusal bir kanal talebinde bulundu.

Bu noktada NOW TV seçeneği ön plana çıktı. NOW TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk iki başkan ile görüştü ama başkanların moderatörsüz bir yayın talebi vardı. Şentürk kanalın moderatörsüz bir yayına sıcak bakmadığını iletti, orta yol bulunamadı. NOW TV'den "Taraflar moderatör istemedi. Ardından 'Moderatör olsun ama soru sormasın' denildi. NOW TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk teklifi kabul etmedi ve yayın iptal oldu." şeklinde bir açıklama geldi.

Saat 22.30’da NOW TV’de yapılması düşünülen buluşma iptal olunca Habertürk TV devreye girdi. Habertürk de moderatörlü olmasını ve yayını Mehmet Akif Ersoy’un yönetmesini istedi. Başkan adayları bunu da kabul etmedi. Tarihi buluşmanın iptal olmaması için ara bir formül bulundu. Kanalın Fenerbahçe muhabiri Ahmet Selim Kul’un moderatörlüğünde yayının gerçekleşmesini taraflar kabul etti. Kul yayını açacak, süre kontrolü yapacak, konu değiştirme dışında soru sormayacaktı. Altı yıl sonra ilk kez karşı karşıya oturan iki başkanın yayının karşılıklı sözlerle yaklaşık bir saat sürdü, başkanların “Artık bitirelim” sözleri ile de sona erdi.

Öne Çıkanlar