TBB Başkanı İmamoğlu ile YRP lideri Erbakan arasında 'kayyım' görüşmesi

TBB Başkanı İmamoğlu ile YRP lideri Erbakan arasında 'kayyım' görüşmesi
TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ile “kayyım gündemli” görüşme gerçekleştirdi. İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Özer’in tutukluğuna yapılan itirazın reddedilmesi hakkında konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti liderleriyle dün Ankara’da yaptığı “kayyım gündemli” görüşmelerine bugün de devam etti.

İmamoğlu, son olarak Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşme gerçekleştirdi.

Fatih’teki YRP Gençlik Kolları İl Başkanlığı binasında bir araya gelen İmamoğlu ve Erbakan, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Erbakan’a, Ankara’da görüşmek için davetiye gönderdiklerini belirten İmamoğlu, “Kendileri İstanbul'da olunca, ‘Burada görüşebiliriz’ şeklindeki kabulleriyle buradayız” dedi.

İkili görüşmede Erbakan’ı Esenyurt’ta ve diğer şehirlerde yaşanan kayyum süreciyle ilgili bilgilendirdiğini aktaran İmamoğlu, şunları söyledi:

Hem kayyum öncesi yaşananların hem kayyum sonrası yaşananların bu ülkenin demokrasisine, bu ülkenin hukukuna, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına hiçbir şekilde uygun bir durum olmadığını, gerçekten başımızı öne eğdiğini ve milletimize büyük bir üzüntü verdiğini, seçme ve seçilme hakkıyla ilgili olarak insanlarımızın inancını ve güveninin kaybına sebep olduğunu ifade ettim.

"Meclis var ama hükmü yok"

Mardin, Batman ve Halfeti’deki kayyum atamaları ile birlikte sürecin boyutunun yukarı taşındığını belirten İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne yazık ki, iktidara mensup kişilerin, ‘Bu süreçler devam edecek’ tarzında, yetki ve alanları olmamasına rağmen pervasızca birtakım tariflerinin de ülkemiz adına yine büyük bir ayıp olduğunu anlattım. Tabii Sayın Genel Başkanımızı ve diğer genel başkanları da ziyaretimizde, bu meselenin şu anda var olan ilk Anayasa maddesi değil, ama daha sonra oluşan kanun maddesi ve kanun hükmünde kararname maddeleriyle beraber yaratılan, gerçekten kötü bir tasarımla oluşan maddede doğan boşlukla beraber, iki dudak arasında, tabiri caizse süreç işletilmekte. Kayyum ataması olabilir. Bazı hallerde, belediye başkanlıkları görevden alınabilirler. Ama sonraki uygulamalar daha da kötü. Bir meclis var ortada, ama meclisin hükmü yok. Meclis, kendi içinden başkan ya da başkan vekili seçebilir. Kanunda bunun yeri var. Ama bırakın seçmeyi, meclis üyeleri belediye binasına giremiyor. Ve bu konuyu da normalmiş gibi; kamunun bürokratları, mülki amirleri, ne yazık ki tabiri caizse barikatlarla, polisle, belediyeleri sararak, izole ederek uygulamaya gayret ediyorlar.”

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar