Süleyman Soylu Erdoğan ile neden görüştü?

Süleyman Soylu Erdoğan ile neden görüştü?
Geçen hafta Ankara'da sürpriz bir görüşme yaşandı. Ayhan Bora Kaplan'a yakınlığı medyada çokça işlenen İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti. Davayla ilgili ne görüştü, neler söyledi? İşte detaylar...

İçişleri eski Bakanı Soylu geçen hafta sürpriz bir kararla Erdoğan'ı ziyaret etti. Ayhan Bora Kaplan davasıyla ilgili görüştüğü iddia edildi. Erdoğan'ın da konuya müdahil olduğu ve İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı çağırıp görüştüğü de kulis bilgileri arasında yer aldı. işte görüşmenin detayları...

Sözcü Yazarı Aytunç Erkin'in kaleme aldığı görüşmenin detayları şu şekilde:

Ayhan Bora Kaplan Davası’nda her gün yeni bir gelişme yaşanıyor...

Geçen cumartesi günü Ankara’da sürpriz bir görüşme yaşandı. İçişleri eski Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la buluştu. Soylu’nun ziyaret nedeninin, Kaplan davasıyla ilgili 9 Mayıs’ta görevden alınan üç polis şefi olduğunu söylediler. Çünkü, Ayhan Bora Kaplan’ın Süleyman Soylu’ya yakın bir isim olduğu medyada sıkça işlendi. İçişleri eski Bakanının Erdoğan’a “Bana ve diğer arkadaşlara kurulmak istenen komplonun sadece üç polis şefiyle sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Arkasında kim ya da kimler var? Bunlar ortaya çıkarılmalı” dediği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Soylu’ya “Konuyu yakından takip ettiğini, İçişler Bakanı Ali Yerlikaya’yı çağırıp konuştuğunu” söylediği Ankara koridorlarında konuşuluyor.

İYİ Partili Poyraz hangi polis şefini işaret etti?
Ayhan Bora Kaplan davasını yakından takip eden bir bürokrat dedi ki: “Arşive bak. Kaplan operasyonundan sonra konuyu ilk gündeme getiren isimlerden birisi de Uğur Poyraz oldu. Onun açıklamalarına dikkat et.”

Tarih 21 Kasım 2023.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İYİ Parti Grubu adına konuşan Antalya Milletvekili Uğur Poyraz şunları o gün söyledi: “Bugün, Ayhan Bora Kaplan isimli suç örgütü liderinin operasyonuna neden ‘intikam’ ismi verildi? Devlet bu suç örgütü liderini muhatap alıp bir de ‘intikam’ diye operasyon ismi mi koyar? Yoksa bir devrin yargı ve kolluk mensupları ile yeni kolluk ve yargı mensupları arasındaki tartışma konusu bir intikam mıdır? Her devrin muktedirlerine göre kararları şekillenen yargı, sadece bugünün değil, öncenin de günahlarını taşıyor ama ısrarla tövbe etmiyor. 80’den 2005’e kadar askeri vesayet, 2005’ten 17-25 Aralığa kadar FETÖ vesayeti, 17-25 Aralıktan 15 Temmuza kadar, tırnak içinde söylüyorum, ‘FETÖ’yle mücadele ediyoruz’cuların vesayeti...”

Bürokratı tekrar aradım ve “Haklısın. Poyraz’ın açıklamaları önemli” dedim. Hemen araya girdi ve ekledi: “O zaman Uğur Poyraz’ın yanıtlanmaya soru önergesine bak, ipuçları orada.”

Tarih 2 Mart 2024.

Hukukçu Uğur Poyraz –ki Ankara koridorlarını iyi bilir- İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Meclis kürsüsünden şu soruları yöneltti:

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Şube Müdürlüğü Teknik Büro’da bir polis memuru yurt dışında firari, aynı zamanda değişik internet mecralarında da yayın yapan Cevheri Güven isimli isimli şahsa bilgi ve içerik sızdırdığı iddiasıyla göz altına alınıp tutuklandı.

Bu şahıs mesleğe ne zaman başladı?

İstihbarat branşını ne zaman aldı?

2004 yılında Trabzon İstihbarat Müdürlüğü’nde görev yaptı mı, yapmadı mı?

Bu tarihte Trabzon İstihbarat Şube Müdürü kimdir?

Bu şahıs İstihbarat Daire Başkanlığı’na ne zaman tayin edilmiştir, tayin olduğu zaman İstihbarat Daire Başkanı kimdir?

İstihbarat Daire’de hangi şubede çalışmıştır, çalıştığı şube müdürünün bugünkü akıbeti nedir?

Bu şahıs ne zaman İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan gönderilmiştir, bu tarihteki İstihbarat Daire Başkanı kimdir?

O şahıs gözaltına alındığı esnada çalıştığı Ankara Narkotik Şube Müdürlüğü Teknik Büro’ya hangi tarihte tayin edilmiştir, tayin edildiği zaman Ankara Emniyet Müdürü kimdir?

Sonuç: Uğur Poyraz’ın sorularıyla 9 Mayıs’ta görevden alınan üç polis şefini birleştirin. Oklar kimi ya da kimleri gösteriyor? Ankara’da hava sisli.

Öne Çıkanlar