Özgür Özel’den AYM’nin Atalay kararına ilişkin açıklama: Adalet Bakanlığı serbest bırakacak, Meclis Başkanlığı yemine çağıracak

Özgür Özel’den AYM’nin Atalay kararına ilişkin açıklama: Adalet Bakanlığı serbest bırakacak, Meclis Başkanlığı yemine çağıracak
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AYM’nin Atalay kararına ilişkin “Bize düşen Can Atalay’a aramıza hoş geldin demektir. Türkiye’de başka kimseye bir şey düşmüyor. Adalet Bakanlığı serbest bırakacak, Meclis Başkanlığı yemine çağıracak” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur’da partisinin il başkanları toplantısında konuştu. SGK borçlarına ilişkin konuşan Özel, CHP’li belediyelerin SGK’ya olan borcunun yüzde 3 olduğunu belirterek iktidara diğer kamu kurumlarının borçlarını açıklaması için çağrıda bulundu.

Özel, emekli maaşları üzerinden iktidara çağrıda bulunarak” Emeklinin maaşını 17. 500 yapın, biz bütün borcumuzu kapatacağız” dedi.

Öte yandan basın mensuplarının sorularına yanıt veren Özel, AYM'nin Atalay kararına ilişkin "Adalet Bakanlığı serbest bırakacak, Meclis Başkanlığı yemine çağıracak" dedi. Özel ayrıca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'la konuya ilişkin görüşeceğini aktardı.

Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

AK Parti geldi, seçim sandığında aylık beş çeyrek altını kaybettiniz. Kaybettiniz yer sandıksa, bunun bulacağı yer yine sandık. Seçim sandığına gidilecek, ne kaybedildiyse orada bulunacak.

Zenginin partisi iktidarda. Gelirken garibandan oy alarak geldiler. Yerlerini yaptılar. Şimdi köylüye dönüp bakmıyorlar. 13 liraya süt imal ediliyor. Sütün maliyeti 13 lira. 8 liraya süt alıyorlar Burdur’da. Denetlense en iyi süt 15 lira o da maliyetinin kurtardığı. Oysa 1’e 1,5 paritesi var. Yani sütün bugün 13 liraya satılması için bu adamın 8 liraya yem alması lazım. Yemin çuvalının 400 lira olması lazım. Kaç para şimdi? 580 lira – 600 lira. 600 liradan yem alıp 8 liradan süt satıyorlar. Böyle bir şey olmuyor. Ne oluyor bu sefer? Bütün anaçlar bıçak altına gidiyor. Kesiliyor. Sonra Türkiye’de beslenme sorunu var. Türkiye’de tarım ürünlerinde sorun var. Ne yapalım? İthalatına izin verelim. Baştan korumuyor, kaybediyor. Sonra ithalatına izin veriyor iyice perişan ediyor."

Uygulanan politikalarla yalnızca rantçıların kazandığını ifade eden Özel, "Halkın partisinin iktidara gelip halktan, çiftçiden, üreticiden, hayvancıdan yana pozisyon alması lazım. Öyle politikalar üretmesi lazım. Hem üretici hem tüketiciyi korumak lazım. O zaman ne olacak? Hem fahiş fiyatlar ortadan kalkacak hem emek sömürüsü ortadan kalkacak. Herkes birden kazanacak. Şimdi kim kazanıyor? Sadece zenginler kazanıyor. Sadece rantçılar kazanıyor

Sen bu ülkeyi 22 sene yönetmişsin SGK’nın belediyeye haciz yolladığı nerede görüldü? Sen 22 yıldır ne yaptın? Bu SGK borçları ödenmediyse neden ödenmedi. İki sebebi var belirli aralıklarla geliyorsun, faizleri silip yapılandırma yapıyorsun.

SGK’ya belediyelerin hepsinin borcu yüzde 3. Türkiye’deki bütün belediyelerin SGK borcu yüzde 3’ü bizim belediyelerimizin borcu. Yüzde 97’si diğer borçlar. Bir ilan etsene SGK’ya kimin borcu var bir görelim. Yüzde 35’i bizim borçlarımızın zaten AK Parti’den aldığımız borçlar. Bir yüzde 35 de önceden AK Parti’den aldığımız belediyelerin üzerine faiz binmiş borçlar. Bir kısmı da bizim borcumuz. Rakam ortada. Türkiye’nin ekonomisinin yüzde 80’nini temsil eden belediyeler bizde borcun yarısı sizde.

Emeklinin maaşını 17 bin 500 yapın, biz bütün borcumuzu anında kapatacağız. Yıllardır kendi belediyelerin borcunu affet, sil CHP’ye geçince başla bu yola.

Bir hizmet iktidar yüzünden aksıyorsa bunu oradakilere bunu anlatacağız. O hizmetin aksamaması için en yakındaki belediyeler diğerinin yardımına koşacak. Tarihin en büyük dayanışmasına koşacağız. Bu mesele artık belediyecilik meselesi olmaktan çıktı. Bugün belediye hizmetlerinde Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır o satıh bütün vatandır”

Geçmişleri tertemiz, halkın sevdiği başkanlarsınız. Ama size karşı kötücül bir akıl var sizi çalıştırmamak üzere. Ama dirençli olun, gayretli olun bunları mazeret olarak görmeyelim, gayret edelim. Bu mali darbe girişimini el birliği ile püskürteceğiz.

"Adalet Bakanlığı serbest bırakacak, Meclis Başkanlığı yemine çağıracak"

Özel, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AYM’nin Can Atalay kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, “Meclis’in açılmasıyla birlikte yok hükmündeki karar tutanaklara geçirilmeli Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir. Bunun dışında bize düşen Can Atalay’a aramıza hoş geldin demektir. Türkiye’de başka kimseye bir şey düşmüyor. Adalet Bakanlığı serbest bırakacak, Meclis Başkanlığı yemine çağıracak. Dün ben Meclis Başkanı’nı aradım ulaşamadım, yoğun programda o beni aradı ulaşamadı. Birazdan bu konuyla ilgili görüşeceğim. Kendisini anayasaya uymasını bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar