Özel'den Kılıçdaroğlu'na açılan davaya ilişkin destek

Özel'den Kılıçdaroğlu'na açılan davaya ilişkin destek
CHP lideri Özgür Özel, MHP tarafından Kılıçdaroğlu'na açılan davaya ilişkin açıklama yaptı. Özel, "Kılıçdaroğlu'nu hapse mi atacaksınız önce benim cesedimi çiğnemeniz gerekecek" dedi.

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na MHP'li vekillerin şikayeti üzerine "Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme" davası açıldı.

'Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övmekle' suçlanan Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve TCK 53 kapsamında 'siyasi yasak' istendi. İddianame ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edildi.

Özel'den tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuya ilişkin açıklama yaptı. "Tüm genel başkanlar gibi Kılıçdaroğlu da saldırılara uğradı" diyen Özel, "Kılıçdaroğlu'nu hapse mi atacaksınız önce benim cesedimi çiğnemeniz gerekecek" dedi.

Özel'in açıklamaları bu şekilde:

Dün önceki Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na bir iddianame hazırlanmış. Biz diyoruz ki Atatürk'ün koltuğunda 13 yıl oturmuş birisidir. Tüm genel başkanlar gibi Kılıçdaroğlu da saldırılara uğradı. Hiç birimiz geri adım atmadık. Kemal Bey'e karşı yapılan bu suç duyurusu MHP'nin kendi tükenmişliğini, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, kendi evlatlarınını kanını Ankara'da sokak ortasında bırakmış olmanın kusurunun örtmek için hazırlanmış bir kurgudur. Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianame Sinan Ateş'in kanını örtmez.

Sayın Kılıçdaroğlu için bunlar vız gelir tırıs gider. Hapse mi atacaksını önce benim cesedimi çiğnemeniz gerekecek. Hodri Meydan. Kılıçdaroğlu'nu yargılayacaklarsa onun oturması gereken yere gidip ben oturacağım. Hepsi haddini bilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar