Özel'den AYM ve Instagram açıklaması: Hep birlikte bugünkü iktidarı engelleyeceğiz

Özel'den AYM ve Instagram açıklaması: Hep birlikte bugünkü iktidarı engelleyeceğiz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Instagram'ın erişime kapatılması ve AYM'nin sitesine erişilememesine tepki gösterdi. Özel, "Seçimlerde bu zihniyetten kurtulacağız. Hep birlikte bugünkü iktidarı engelleyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fındık Mitingi sonrası açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Instagram uygulamasına erişim engeli getirilmesine ilişkin olarak, "Tamamen saçmalık, tamamen yanlış" yorumunu yaptı.

Özel'in konuşamsından öne çıkanlar şu şekilde;

Tamamen saçmalık, tamamen yanlış. Bu kararı hangi kafa nasıl alıyor? Tamamen kabul edilemez sansürcü zihniyet. Bütün gençlere şunu anlatmak istiyorum: Bugün Türkiye'yi yönetenler canları istediğinde 2-3 gün Instagram'ı kapatabiliyorlar. Wikipedia'yı kapatmışlardı. Genç seçmenler yasakçı zihniyete dersini vermişti. Genel seçimlerde de hep beraber bunlardan kurtulacağız.

İletişim Başkanlığı sansür başkanlığı olamaz diyorduk. İletişim başka bir şey sansür başka bir şey. Ben de Meclis’te o kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz ve o kanun iptal edilecek diyorduk. Götürdü ve iptal edildi. İptal edilmesini duyuran Twitter paylaşımı yapıldı, birkaç dakika sonra Twitter silindi ardından da AYM’nin sitesine erişim engellendi. Ya nasıl bir memlekete yaşıyoruz. AYM kararları herkes için bağlayıcıdır. Bu kararın önce Tweetini kaldırıyorlar, sonra erişimini engelliyorlar. Seçimlerde bu zihniyetten kurturlacağız. Hep birlikte bugünkü iktidarı engelleyeceğiz. Bugün yapılanlar adeta hiçbir ülkede olmaması gereken şeyler.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar