Bahçeli’den Ayhan Bora Kaplan soruşturması değerlendirmesi: Görevden alma yetmez

Bahçeli’den Ayhan Bora Kaplan soruşturması değerlendirmesi: Görevden alma yetmez
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuy. Bahçeli'nin grup toplantısı ardından Ayşe Ateş'in iddialarına vereceği cevap merak edilirken, vereceği mesajlar da dikkatle takip ediliyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu.

Bahçeli yaptığı konuşmada Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında görevden alınan ve evlerinde arama yapılan emniyet müdürleri üzerinden soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, soruşturmanın derinleştirilmesini isterken "Bir kaç emniyet müdürünün görevden alınması yetmez. Burada hedef AKP, MHP ve Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ülkemize gelmiştir. Bir tanıma göre dış politika bir ülkenin dış dünyadaki çıkarlarını korumaktır. Çevremizde barış güvenlik ve istikrar odaklı ülkelerle dost ilişkisi kurulması MHP'nin amacıdır. Uluslararası hukuk çerçevesinde bölgesel barışı sağlamak görevimizdir.

BM her ne kadar, dünya barışını sağlamak maksadıyla kurulmuş olsa da zamanla bu vasfından uzaklaşmıştır.

Gazze'de yaşananlar

18 Nisan 2024'te Filistin örneğinde de görüldüğü gibi 5 üyenin kararı BM'nin görevi ile uyuşmamaktadır. Uluslararası toplum somut adımlar atmalıdır. BMGK'da veto yetkilerine sarılanlar hesap veremeyecek. Genel kurulun yeniden yapılandırılması mevcut düzende uygun görülmektedir. Güç dengeleri kökten değişmiştir. Bu nedenle eşit temsiliyet hakkı tahsis edilmelidir.

Veto yetkisinin sınırlandırılması dünya barışına muazzam bir hizmet olacaktır. Netanyahu'nun Refah'taki masumlara saldırması alçaklıktır. 221 gündür sivil halk yok edilmekte. Soykırımın bahanesi olamaz. Türkiye cesur dolu politikaları Filistin'in destekçisidir. Türkiye haklının safında, zulmün karşısındadır.

"Vadedilmiş toprakların nihai hedefi Anadolu'dur"

Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve kabinesinin sonuna kadar yanındayız ve arkasında duracağız. Bugün Kudüs'te susarsak gelecekte yurdumuzda çetin olaylar olacaktır. Gazze'yi konuşmak demek Şanlıurfa'yı konuşmak demektir. İsrail ile Filistin arasında ateşkes yapılmalı ve kalıcı barış için taraflar harekete geçmelidir. Başkenti Doğu Kudüs olan, 67 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin kurulmasından başka seçenek yoktur. Aksi halde orta doğunun bir kıvılcımla yanması mukadderdir.

Eurovision'u hedef aldı

Önceki yüzyılı kaybetmiş olsak da gelecek yüzyılı kaybetmeyeceğiz. Eurovision'da ne kadar ahlaki çöküşle karşı karşıya olduğumuz ortaya çıkmıştır. Kadın ve erkek arasında üçüncü bir tür ortaya çıkmıştır. Utanç verici bir yozlaşmanın teyitidir. Olmaz olsun böyle moderleşme ve çağdaşlık. Ahlaki ölçülerimize bağlı kalarak, hem Türk hem Müslüman olmanın gereğini ilahi kelimetullaha yazacağız. Kızıl elma destanını kahramanca savunacağız.

MEB'in yeni müfredatını tebrik ediyoruz. Öğrencileri profili, beceriler tespiti, alana dair bilgi kümelerinden neden rahatsızlık duyulmaktadır? Öğretmenlik meslek kanunundaki değişikliği destekliyoruz. Öğretmenlerimize şiddeti lanetliyoruz.

Bugün çiftçiler günüdür. ÖTV ve KDV sorununa neşter vurulmalıdır. Çiftiçimizi aracıya, tefeciye asla ezdirmeyeceğiz. 2024 bütçesinde tarıma verilecek destek yüzde 44 artırılmıştır. Buna rağmen gübre ve mazot desteğinin artırılması dileğimizdir. Tarım sektörü stratejik sektördür.

Bora Kaplan soruşturmasına gönderme

Ayranımızı kabartmasınlar sabrımızı taşırmasınlar, olan biten tüm kanun dışı irtibat ve ilişki ağlarının farkındayız! Birkaç emniyet müdürünün çığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, hedef Cumhur İttifakı ve Türkiye’dir. Hedef MHP ve AK Parti’dir.

Gizli tanık ifadeleri ile şerefli insanları karalama kumpasını himaye eden ve buna hizmetkarlık eden kim varsa haindir, haşhaşidir. Emniyet ve medya uzantılarının tepesine çökülmelidir. Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş. Hukuk devletinin varlık ve şeref sorunudur. Casusluk suçundan rahatsız olanlar incelenmelidir. Sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır.

Öne Çıkanlar