Mansur Yavaş'tan adaylık tartışmalarına yanıt: Partide rekabet görüntüsü verilmemeli

Mansur Yavaş'tan adaylık tartışmalarına yanıt: Partide rekabet görüntüsü verilmemeli
ABB Başkanı Yavaş, CHP'deki cumhurbaşkanlığı adaylık tartışmalarına yönelik "Partide karışıklık, rekabet görüntüsünün verilmemesi gerek. CHP vatandaşa neler vaat ediyor onlara odaklanılması lazım" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, gündemdeki sorulara yönelik açıklama yaptı.

“CHP gerçekten iktidara yürüyor mu?” sorusunu yanıtlayan Yavaş, “Hata yapılmaması lazım. Partide karışıklık, rekabet görüntüsünün verilmemesi gerek. CHP vatandaşa neler vaat ediyor onlara odaklanılması lazım. İç tartışmalar yerine toplumun sorunlarıyla ilgilenmesi ve dikkat çekilmesi lazım. Bunların da gündem olmasının sağlanması gerekiyor”

'İnsanlar hiçbir şey alamıyor'

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, ABB Başkanı Yavaş, Türkiye'de ağır koşullara dikkat çekerek "İnsanlar hiçbir şey alamıyor. Çiftçi ürettiğini satamıyor, burada da pahalı geliyor alamıyor. Dolayısıyla kriz büyük. Vatandaş bu durumda zaten AKP’den kopmuş olması lazım ama size de güveniyor olması gerek. Eğer oradan kopup size güvenmezse sandığa gitmeyecek” dedi.

'Hep bir korku siyaseti yapıyorlar'

Yavaş, insanların güveninin kazanılması için belediyelerin önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek "Sonuç ortada. İnsanlar bize yetki verdikten sonra ‘iyi ki bunlar seçildi’ deyip oyları artırarak tekrar seçtiler. Hep bir korku siyaseti yapıyorlar. Diyorlar ki biz gidersek hiç maaş alamazsınız. Yurttaşların bir denemesi lazım. Belediyeler güzel idare ederse halk mutlaka bizi deneyecektir" dedi.

'Açıklık, şeffaflık, hesap verilebilirlik'

Mansur Yavaş, olası bir CHP hükümetinde yurttaşları memnun edebilecek formülü, “Açıklık, şeffaflık, hesap verilebilirlik” olarak açıkladı. Formül kapsamında Yavaş, “Dünya bunu böyle çözmüş. İsme göre değişmez bu işler. Bu paralar bize emanet edilen paralardır. Bunların hesabını vermemiz, doğru yolda harcamamız lazım. Artık bu mantığın sağlanması lazım” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar