İstanbul Yenikapı’daki Nevruz kutlamasından İmamoğlu ve arkadaşlarına destek mesajı
İktidarın İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP’yi hedef aldığı operasyonlarda ‘kent uzlaşısı’ndaki ‘terör’ bağlantısına kanıt olarak gösterilen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) öncülüğünde organize edilen kutlamalar, bu yıl “Özgürlük İçin Demokratik Toplum” sloganıyla düzenleniyor.
DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, İstanbul Yenikapı’daki Nevruz kutlamasında konuştu. İBB Başkanı İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili Bakırhan, ‘‘İstanbul haksızlığa uğrarsa Türkiye haksızlığa uğrar. Bu sivil darbe karşısında en dik biz duracağız. İmamoğlu’nun ve tutuklanan tüm arkadaşların yanındayız.” sözleriyle destek mesajları verdi.
'Kayyım politikalarına karşı dik duracağız'
İstanbul'da binlerin katıldığı Nevruz kutlamalarında İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri, "Bu yıl Newroz'u barış ve demokrasi umuduyla karşılıyoruz" dedi. DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanı Ayşe Erdem Ekrem İmamoğlu'nun tutuklandığını hatırlatarak "Kayyım politikalarına karşı hep birlikte karşı duracağız" ifadelerini kullandı.
Alana, “Jin, jiyan, azadî” ile “Nevruza azadiyê pîroz bê/Özgürlük Nevruzu kutlu olsun” yazılı pankartlar asıldı ve platformun iki yanına LED ekranlar yerleştirildi.
Demirtaş posterleri kutlama alanına sokulmadı
Emniyet güçleri, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğraf ve resimlerinin bulunduğu atkı ve flamalar ile LGBTİ+ sembolleriyle alana girilmesine izin vermedi.
DEM Parti İstanbul İl Başkanları Ayşe Erdem ve Cesim Soylu konuşma yaptı. Erdem, her ilde Nevruz’ un coşku içinde karşılandığını söylerken “Cezaevinde olan tüm arkadaşlarımızın Newroz’unu kutluyoruz” dedi.
27 Şubat’taki çağrısını hatırlatarak, “Türkiye halklarının eşit ve özgür bir şekilde yaşayabilmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” diyen Erdem, bölgedeki kayyım atamalarına dikkat çekti.
Kutlamalar için meydan, sarı, kırmızı ve yeşil bayraklarla süslendi, büyük bir platform kuruldu.
Kaynak:Alıntı