İsmail Saymaz: Özgür Özel, parti içi muhalefete meydan okudu

İsmail Saymaz: Özgür Özel, parti içi muhalefete meydan okudu
İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Özel'in, tüzük kongresine kendisinin başkanlık etmek istediğini açıkladığını ve bu kararı oylattığını yazdı. Saymaz CHP lideri Özel'in, "Kaçtı dedirtmemek için kurultay kararını ben aldım" dediğini kaydetti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Özel'in kurultayın düzenlenme sürecine dair detayları paylaştı. Parti Meclisi'nin ya da genel başkanın kararıyla kurultayın düzenlenebileceğini, ancak genel başkan olarak kendisinin karar vermesiyle seçim maddesinin eklenebileceğini vurguladığını belirtti. Özel, parti içi muhalefete meydan okuyarak, "Gücünüz yetiyorsa, buyurun karşıma geçin" dedi ve seçimli kurultay vaat etmediğini açıkladı.

Saymaz, Özel'in belirttiğine göre, kurultayın seçimli hale gelmesi için adayların gerekli şartları sağlaması gerektiğini, CHP tüzüğüne göre delegelerin salt çoğunluğunun imzasının toplanması durumunda seçim maddesinin eklenebileceğini yazdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun veya başka bir adayın Özel'in karşısına çıkıp çıkmayacağına dair Özel, "Hiç sanmıyorum" diyerek, Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olarak delegeleri ikna edememe ihtimaline işaret etti. Saymaz, Özel'in tüzük kurultayından güçlenerek çıkacağını ve "korktular demesinler diye" parti içi muhalefete açıkça meydan okuduğunu, bu durumu "kaçmadım, kararı ben verdim" şeklinde açıkladığını belirtti.

Saymaz'ın yazısında ilgili bölüm bu şekilde:

"CHP Parti Meclisi (PM) Özel liderliğinde önceki gün toplandı ve 6-9 Eylül’de Ankara’da olağanüstü tüzük kurultayı kararı aldı.

Özel, PM’de yaptığı konuşmada, partiyi tüzük kongresine genel başkan olarak götürmek istediğini söyledi ve bu kararını oylattı.

PM de Özel’e bu yetkiyi verdi.

Parti iki yolla olağanüstü kurultaya götürülebilir.

Ya PM’nin ya da genel başkanın kararıyla.

Eğer PM karar alsaydı, kurultayı seçimli hale getirmek için ek madde getirilemezdi. Kurultay PM’nin çizdiği çerçeve içerisinde kalırdı. Şimdi kararı genel başkan verdiği için seçim maddesi konabilir..."

Kaynak:Halk Tv

Öne Çıkanlar